Actualidad Noticias Mateo Carbonell és el primer guanyador absolut de la Equalite Setmana Nàutica d´Alacant 2024

Vela Infantil

20 març 2024
La pròxima cita en el calendari serà el Campionat d'Espanya de Optimist, del 25 al 30 de març
RCR Alicante

La primera edició de la Equalite Setmana Nàutica d'Alacant, que es va celebrar del 16 al 19 de març, va deixar com a guanyador absolut al javiense Mateo Carbonell (CN Xàbia), que d'esta manera inscrivia el seu nom com el primer campió d'esta regata de Optimist, organitzada pel Real Club de Regates d'Alacant. Li van acompanyar en el podi el català Juan Lleonart (CN El Balís), segon i tercer el també javiense Arthur Baker, tercer. La valenciana Marta Ferrando (RCN València) va ser la guanyadora en categoria femenina.

L'últim dia de la Equalite Setmana Nàutica va arrancar amb una densa boira i sense tot just vent, amb el que la flota es va mantindre en les instal·lacions de ‘Tir de colom’, fins a passat el migdia, que va entrar una suau brisa de tot just cinc nusos, que va permetre al Comité de Regates manar a la flota a la mar, per a intentar donar com a mínim una prova en esta jornada final.

I així va ser, després de dos intents, on va caldre parar a causa de la caiguda del vent, a la tercera va ser la vençuda i tant el Grup Or com el Plata van poder completar una prova, per a tancar d'esta manera la Equalité Setmana Nàutica 2024.

Amb una prova, Carbonell era virtualment campió absolut i sub13, ja que el seu descarte era un segon lloc. Al final va fer un tercer en la mànega final, que descartava i es quedava amb un marcador espectacular amb tres primers i un segon com a llocs parcials. El català Juan Lleonart no es va quedar lluny, va guanyar l'última mànega, apuntant-se tres primers i un quint, després de descartar un BDF (bandera negra) de la primera jornada. Tercer va ser el també javiense Arthur Baker, que era dècim en esta última mànega, però que descartava i que li servia per a acabar en el podi.

Marta Ferrando era la campiona femenina i sub16, seguida de les canàries Lili María Skomska, segona i Marta Mansito, tercera.

En sub13 masculí el vencedor va ser Arthur Barker i en femení la catalana Abril Marfà i el millor sub11 va ser el murcià Martín Barrionuevo (CN Els Nets).

El lliurament de premis va estar presidida per Miguel López Barbero, president del RCR Alacant, al qual van acompanyar el coronel Juan Bosco Montero; Ana Espí, de Say Languages i Antonio Ramón Borja, vocal de vela del RCR Alacant.

La primera edició de la Equalite Setmana Nàutica, que és una aposta de futur del RCR Alacant, ha servit com a regata prèvia del Campionat d'Espanya de la classe Optimist, que se celebrarà en estes mateixes aigües de la badia d'Alacant que se celebrarà del 25 al 30 de març de 2024.