Actualidad Noticias Brujo i Praia, campions del XXIII Trofeu Universitat Politècnica de València

Brujo i Praia, campions del XXIII Trofeu Universitat Politècnica de València

Creuer
26 abr. 2021
L'emblemàtica regata valenciana s'ha celebrat aquest cap de setmana, dissabte i diumenge, amb dues proves: una sobre un triangle en el camp de regates ‘Manel Casanova’ de quasi 8 milles i una altra amb un recorregut sobrevent-sotavent de 6,5 milles nàutiques
RCN Valencia
RCN Valencia

El XXIII Trofeu Universitat Politècnica de València (UPV) ja té nous campions. En classe ORC el vencedor ha sigut el Swan 45 Brujo, d'Alberto de Castro, mentre que en la categoria ORC Club el títol se l'ha emportat el Praia, un Sun Liberty 34 de Pau Xirivella. Una edició que ha estat marcada per les restriccions sanitàries que no han permés a la comunitat universitària forma part de la tripulació en els vaixells inscrits.
 
La meteorologia apuntava al fet que anava a ser protagonista amb pluja i molt vent, encara que al final ha sigut tot el contrari. Dues magnífiques jornades quant a les condicions de vent, amb una mitjana de 16 nusos d'intensitat sobre un eix del 045°. El dissabte el comité organitzador va proposar un triangle en el camp de regates ‘Manel Casanova’ de quasi 8 milles de recorregut, mentre que hui diumenge la flota ha completat un recorregut al vent, sobrevent-sotavent, de 6,5 milles amb dues cenyides i dues popes.
 
En totes dues jornades hem tingut una bonica pugna en temps real entre els dos grans de la flota: Brujo, un Swan 45, i el M8, un Gand Soleil 43, encara que les condicions de vent eren una mica més favorables per al primer d'ells. En els ‘xiquets’ Majoche, un First 40.7, no ha tingut rival en temps real, aconseguint un important avantatge sobre el seu bessó el GDES-Aerox i alguna cosa més sobre l'Espartà-Chatín, un First 40D.
 
Pel que respecta a la jornada de dissabte i després d'obtindre's els temps compensats el podi provisional es va tancar amb Brujo, M8, dels germans Francés Armengot, i Majoche, d'Alejandro Fliquete, en la classe ORC. En els ORC Club les tres primeres places van ser per a Praia, de Pau Chrivella, Inquietín-Alhambra (Bavaria 38) de José Vicente Alhambra i Plis Plas (Platú 25) d'Alfredo Quesada.
 
Poc o res han canviat les coses hui diumenge, encara que sí que hi ha hagut alguna variació en la part de darrere, però no ha afectat el podi final en totes dues classes. Després de tancar-se el sobrevent-sotavent, en ORC el Brujo es proclama campió, mentre que M8 i Majoche conclouen segon i tercer respectivament. En ORC Club, encara i a pesar que s'han mantingut les tres primeres places, sí que hi ha hagut variacions quant a les posicions en la taula.

Praia ha sumat un nou triomf parcial, després dels temps compensats, mentre que Formidable Tai (Drac One Tone), de Vicente Meseguer ha fet hui una regata espectacular des de la deixada anar, sumant així un segon lloc. Inquietín-Alhambra ha sigut tercer i Blue Lizard (First 34.7), d'Eduardo Tur, quart, la qual cosa ha propiciat un empat a 8 punts en el bronze d'aquesta categoria, sent Plis Plas tercer pel seu tercer aconseguit el dissabte.
 
El lliurament de trofeus ha comptat amb la presència d'Alicia López, Cap del Servei d’Esports de la UPV, acompanyada per Alejandro Fliquete i José Rubio, president i vicepresident del RCN València respectivament.