XXI Trofeu SM La Reina: demà comencen les proves en el mar

XXI Trofeu SM La Reina: demà comencen les proves en el mar

Ja està tot a punt per a la celebració del XXI Trofeu SM La Reina que comença demà en aigües del Real Club Nàutic de València, amb la presència d’algunes de les embarcacions més capdavanteres del panorama nacional i internacional. La prova és Regata Homenatge a l’Armada – XXXII Copa Almirall Marcial Sánchez- Barcáiztegui, i enguany està dedicada in memoriam a Manel Casanova, que donarà nom des de demà a un dels camps de regata del club.

La cita valenciana comptarà amb prop de cinquanta unitats en lliça, a les quals se sumaran una trentena més el dissabte i el diumenge, que prendran part en el nou Trofeu Fundació RCNV 116 anys, destinat a la flota de classe Promoció, de caràcter més amateur. El Trofeu SM La Reina és també l’última prova puntuable del Circuit Mediterrani de Vela, integrat per les regates Sail Racing PalmaVela (8-12 maig), Trofeu de vela CaixaBank Conde de Godó (23-26 maig) i Trofeu SM La Reina (5-7 juliol), un circuit que s’estrena en 2019 i forma part de les proves programades del V Centenari de la volta al món per Fernando Magallanes – Sebastián Elcano.

Dura lluita pel títol
L’alt nivell de les embarcacions participants anticipa un gran espectacle en el mar en totes les categories durant les sis proves que se celebraran en el que es considera un dels millors camps de regates del món. Entre les 46 embarcacions inscrites en la regata, destaca la presència en la classe ORC 0-1 – Varadero València, de l’embarcació de l’Armada Espanyola, Aifos 500, patronejat pel Comodoro del Trofeu SM la Reina, l’almirall Jaime Rodríguez – Toubes, que comparteix la canya del mateix amb La seua Majestat Felip VI i que trobarà de ben segur un dur rival en l’alemany OneGroup, de Stefan Heidenreich, que compta en la seua tripulació amb regatistas de la talla del valencià Nacho Braqueháis o el tricampió olímpic Jochen Schuemann.

Totes dues embarcacions són models Swan50 que encapçalen un potent contingent Swan en el qual també es troben veterans en en el podi de regata, com Rats on Fire, de Rafael Carbonell, del CN Arenys de Mar, que compta amb Rayco Tabares a la canya, regatista canari amb un ampli palmarés en vela lleugera, creuer i J80; així com Porrón IX de Luis Senís, del RCN València, dues vegades campió del món de la classe Swan 45 que està signant una gran temporada en el circuit Swan, o Brujo d’Alberto de Castro, que tanca una temporada plena de victòries, la més recent en el Trofeo Costa de Azahar i és un ferm aspirant al títol del Cricuito Mediterrani de Vela.

També tornen la cita valenciana amb intencions de revalidar Pez de Abril de José María Messeguer, actual vencedor absolut de la regata; el torrevejense Maverta, de Pedro Gil, vigent campió de Classe 2, o el mallorquí Airlan Aermec, de Juan Cabrer, patronejat per Teo Matheu.

En la categoria ORC 3 també han confirmat la seua presència rellevants noms de la vela espanyola de creuer, com el flamant campió del món 2019 de classe Corinthian en categoria C, el Tanit Medilevel de María Jose Valero del Real Club de Regates d’Alacant, en andalús Enriaero – Port d’Índies de Manuel Petrer i Maxi Cruz, el gadità Brujo de Federico Linares, o els valencians Blue Lizard d’Eduardo Tur o Slainte d’Alejandro Grau, entre altres.

Camp de regates Manel Casanova
La XXI edició del Trofeu SM La Reina està dedicada a Manel Casanova Safont, el que fora president del club durant més de 25 anys i figura fonamental en el desenvolupament de la vela a València, que va morir a principis de 2019. Demà divendres a les 13.30 hores se celebrarà una cerimònia en el mar per a batejar el camp de regates Alfa com a “Camp Manel Casanova”.

Una regata amb gran ambient social
A més de la competició en el mar, armadors, regatistas i socis del club podran gaudir de l’ambient de les grans cites nàutiques en el nou village de la regata que estarà situat, precisament en la piscina del club. Entre els esdeveniments programats està el còctel amb jazz en directe oferit per Quality Brokers el divendres, copes solidàries a favor de Caritas Espanyola, barbacoa amb música en directe el dissabte i per descomptat el tradicional sopar d’armadors, en la qual es farà lliurament del Premi a la Comunicació Nàutica 2019 que atorga el club en reconeixement a la labor d’un professional de la comunicació en l’àmbit de la vela i la nàutica, i que enguany serà per al periodista i editor Enrique Curt.