Una flota molt igualada en el Campionat d’Europa de Snipe Màster

Una flota molt igualada en el Campionat d’Europa de Snipe Màster

El Campionat d’Europa de Snipe Màster ha viscut hui la seua primera jornada de competició en el Real Club Nàutic de València, en la qual els 91 equips participants s’han fet a la mar per a disputar dues intenses proves. La nombrosa flota, composta per regatistas d’11 nacionalitats diferents, s’ha dividit en els grups groc i blau per a disputar les proves, les puntuacions de les quals s’han combinat al final de la jornada per a oferir una classificació provisional conjunta. El requisit fonamental en aquesta competició és l’edat del patró, que ha de ser superior als 45 i la suma d’edats dels dos tripulants del vaixell, que ha de ser major de 80 anys.

El vent tèrmic característic del golf de València hui no ha fet la seua aparició, per la qual cosa les proves s’han disputat amb vent fluix de 5 i 7 nusos d’intensitat, que ha rolado al llarg de la jornada de sud-est a nord-est, i ha permés completar les dues proves previstes per a hui, consistents en sengles recorreguts sobrevent – sotavent.

Els equips participants han demostrat el seu alt nivell en el mar, que dona com a resultat un atapeït cap de taula, liderada per Alejandro Fresneda i Javier López, del Club de Mar d’Almeria, amb dos primers llocs en les dues proves celebrades, idèntic resultat al dels segons classificats, els portuguesos Tiago Roquete i Dries Crombe, que han competit en l’altre grup. Els valencians José Luis Maldonado i Alexandre Tinoco ocupen la tercera plaça provisional amb un tercer lloc i un segon, tancant també un podi provisional de la classe Apprentice Màster, categoria en la qual competeixen patrons de 45 i 54 anys.

La quarta plaça general i primera en la categoria Màster, amb patrons de 55 i 64 anys, l’ocupen els italians Enrico Michel i Antonia Contin, que han sigut quarts en la primera mànega del dia i segons en la segona. Els segueixen els actuals campions del món de Snipe Màster, Damián Borrás i Jordi Triay, també amb sis punts en total i ocupant la cinquena plaça general i la segona en categoria Màster.

La categoria Grand Master, en la qual participen patrons majors de 65 anys, té com a líders provisionals a José Palacio i Francisco Palacio, del RCAR, huitens de la general, mentre que la categoria més sènior, la Legend Màster, que agrupa els majors de 75 anys, estaria liderada per la parella formada per José Pérez Morales i Jorge Juan Soriano, del CN Els nets, ocupant el lloc 52 de la taula general.

Seguint el lema de la classe Snipe “Serious sailing, serious fun”, després de les proves en el mar, tots els participants han gaudit d’animació en terra, que finalitzarà amb una festa cada nit, que se celebraran en l’Umbracle hui dijous, en Españolé el divendres i en el propi club el dissabte, després del lliurament de trofeus.