Torrevieja revalida el títol Autonòmic d’Optimist per Equips a Xàbia

Torrevieja revalida el títol Autonòmic d’Optimist per Equips a Xàbia

El Real Club Nàutic de Torrevieja ha aconseguit revalidar el títol de campió Autonòmic d’Optimist per Equips en Xábia en una final molt ajustada i igualada amb el Club Nàutic Santa Pola, tal com així reflecteix el marcador de 3-2. La tercera plaça va ser una mica més clara, ja que el Real Club Nàutic de Dénia es va imposar als locals del Club Nàutic de Xàbia per 2-0, una sèrie que es va disputar al millor de tres.

El nàutic de Xàbia va tornar a acollir la cita Autonòmica, tal com així ho ha fet en les últimes edicions, dins del seu programa esportiu en la 46a Setmana de Vela, amb un ampli ventall de competicions de Vela Lleugera, Infantil i Creuers, a més d’activitats paral·leles enfocades a la promoció i acostament de l’esport de la vela, no sols per els  l’habitants de Xàbia sinó també a tots aquells que s’han volgut acostar al club en aquest període vacacional.

Dues jornades de competició en el qual les condicions de vent i mar, sobretot, no li ho han posat fàcil a ningú. Vent de component Nord en la jornada de dimarts 20 d’agost que va anar pujant en intensitat fins a arribar el ruixat a la vesprada amb més de 25 nusos de vent. Una jornada que va tancar complint un round robin (sèries de encontres) complet, mentre que el segon no es va arribar a tancar quedant per al segon dia.

En la jornada de dimecres 21, amb unes condicions de poc vent i davant la probabilitat de no poder tancar aqueix segon round robin, i al no completar-se el 80% dels enfrontaments, es tancava aqueixa primera fase amb els resultats del round robin 1 amb Torrevieja, Santa Pola i Dénia empatats, tots ells amb 3 triomfs, mentre que Xàbia aconseguia un i Calpe zero.

Torrevieja aconseguia la primera plaça veient-se en la semifinal amb els locals de Xàbia, mentre que Santa Pola amb Dénia. Tots dos van resoldre sense massa dificultats els seus respectius passes a la final. Xàbia i Dénia van passar a disputar la final de consolació pel tercer i quart lloc.

En la final, al millor de cinc, i amb un vent que va arribar als 8 nusos d’intensitat Torrevieja colpejava primer. Santa Pola va eixir amb força en la segona trobada i aqueix bon treball dels quatre integrants va fer igualar la balança. Els torrevejense van tornar a posar-se per davant en la tercer encontre i esperant tancar el triomf en el següent. No va anar així ja que els santapoleros van posar terra pel mig en aqueix duel després de l’eixida, tornant a deixar en taules el quadre i esperant a resoldre el títol en l’últim. Un enfrontament que va estar molt igualada i qualsevol dels dos es podia portar el títol.  El triomf torrevejense es va gestar en l’últim tram i per escassos metres quedant-se el marcador en un ajustat 3-2 en resultat final.

En la lluita pel 3r i 4t lloc el RCN de Dénia no va tindre excessius problemes per a guanyar als locals del CN Xàbia, amb un marcador clar al seu favor de 2-0. Els dianenses no van donar opcions als de casa en totes dues trobades desde la mateixa eixida, encara que els locals van plantar cara en més d’una fases d’aqueixes dues trobades, demostrant un bon nivell enfront dels seus veïns.

L’Autonòmic d’Optimist per Equips es va tancar amb el triomf del RCN Torrevieja, seguit del CN Santa Pola, RCN Dénia, CN Xàbia i RCN de Calp.

El lliurament de trofeus va comptar amb la presència d’Arturo Miquel, president del CN Xàbia, acompanyat per Marta Camps, vocal d’Activitats Socials, Javier Clement, vicepresident d’AECIO IODA Espanya i Secretari Autonòmic de la classe i Jordi Carrasco, president del Comité de Competició de la Federació de Vela de la Comunitat Valenciana, acompanyat per Silvia Borso de la Junta Directiva de la federació.

Clasificación Cto Autonómico equipos Optimist 2019

Texto-Fotos: SOMVELA-FVCV | Pep Portas