Torrevieja acull una de les dues eixides de la IV Regata Camí de la Creu, Trofeu Punta Este Múrcia

Torrevieja acull una de les dues eixides de la IV Regata Camí de la Creu, Trofeu Punta Este Múrcia

La IV Regata Camí de la Creu, Trofeu Punta Este Múrcia 2019 es posa en marxa. Ho fa una setmana més tard, amb 78 vaixells inscrits i importants canvis en el seu programa esportiu. Tot això com a conseqüència dels devastadors efectes produïts fa poc més d’una setmana en La Manga del Mar Menor al pas de la DANA.

Els desperfectes patits en el Pont L’Estacio a San Javier, on anava a recalar la flota després de la regata costanera des de Torrevieja (Eixida Zona Nord) i Cartagena (Eixida Zona Sud) després de l’arribada en cap de Palos, ha obligat per part del consistori al tancament del trànsit marítim per a algunes embarcacions. Una mesura que afecta als vaixells de la regata Punta Este que per l’altura dels seus pals no poden accedir al Port Esportiu Tomás Maestre.

Fins a l’últim moment el Comité Organitzador, així com el propi ajuntament de San Javier han treballat per a poder obrir i tancar el pont i normalitzar el trànsit marítim, però no ha pogut ser. Una decisió que arribava hui a les 11.00 hores havent de posar en marxa el pla B, per la qual cosa la regata prevista per al diumenge 22 de setembre queda anul·lada.

La decisió final ha sigut fer la regata prevista en la jornada de dissabte 21 de setembre, amb les eixides simultànies des del RCN Torrevieja (Zona Nord) i RCR Cartagena (Zona Sud). Totes dues flotes afronten un recorregut modificat. Els vaixells amb eixida des de Torrevieja posaran rumb a CN Vila de Sant Pere, situada l’arribada sobre un recorregut d’11 milles. La flota de Cartagena, per part seua, tindrà un recorregut en la badia pròxim a les 14 milles nàutiques.

En l’esportiu es manté la flota inscrita des de fa poc més de dues setmanes, arribant als 78 vaixells, xifra per a tindre en compte a l’ésser una regata d’àmbit local, però que ha aconseguit reunir en aquests quatre anys de vida als millors vaixells de la Comunitat Valenciana i Regió de Múrcia.

Entre els 63 vaixells ORC, en les seues respectives categories, destaquen el cartagenero El Carmen Elite Sails (RCR Cartagena), campió de la Copa del Rei ORC 2 i l’alacantí Tanit IV Medilevel (RCR Alacant), campió del Món ORC 3 Corinthian (no professionals) a Croàcia. Però no solament els únics que donen nom i prestigi a la regata sinó també unitats  de les quals el seu palmarés és espectacular, cas dels torrevejenses Maverta, Sopu Dos o Griego per citar algun d’ells. Des de la Comunitat Valenciana també estan presents vaixells que entren en les travesses per a estar en el podi del dissabte nit. Entre ells figuren Tucana I, Allegro Vivace, Kalamandurrio.

Des de la Regió de Múrcia, també estan els millors, destacant a més del Carmen Elite Sails, al Fandango 300, Nemox, Trebol Queen, Hakuna S, HMS Suprise, Canyes II, Olímpia, Pinte Tercer, Zalata 2 o Albanesa 2. També hi ha ressaltar a un vaixell que s’ha inscrit pel Club Nàutic León: Ilusión  IV, un First Class 8 de Francisco Inglés.

En la flota ORC Promoció també figuren vaixells importants, els quals sempre han estat en places de podi en les principals regates locals de la zona. Per citar algun d’ells es troba Repelón, Atol·ló III, Castillo Tres, Siga Roses o Leste Dos, tots de la Comunitat. Des de la Regió, figuren alguns que podem destacar cas del Moma, Repelón, Aitana, Alicia o Acali entre altres.

Pel que respecta al vessant social, la IV Regata Camí de la Creu, Trofeu Punta Aquest Múrcia, compte una any més amb una fi solidària, ja que les inscripcions aniran destinades a l’organització sense ànim de lucre PREBIF, de la Regió de Múrcia, a més, el Comité Organitzador a obert el ‘Tripulant 0’ amb la qual tots podran realitzar una donació de 20 euros.

El programa d’actes socials no pateix canvis, quant a la jornada de dissabte ja que a partir de les 21.30 hores se celebrarà la festa i lliurament de trofeus de la jornada de dissabte en la discoteca Trips.

La IV Regata Camí de la Creu, Trofeu Punta Aquest 2019 compta amb la col·laboració de Marina de les Salines, Club Nàutic Vila de Sant Pere, Club Nàutic Campoamor, Club Nàutic Torre Horadada, Club Nàutic Cap Pals, així com el suport de la Federació de Vela de la Regió de Múrcia i la Federació de Vela de la Comunitat Valenciana.

També rep el suport des de Turisme de la Regió de Múrcia, a través de la seua marca Costa Cálida, així com el suport dels Patrons de la Fundació Camí de la Creu amb signatures tan importants com la UCAM (Universitat Catòlica de Múrcia), CaixaBank, Limcar, Estrella de Llevant, Real i Il·lustre Confraria de la Santíssima i Vera Cruz de Caravaca, Grup Forts, Interapothek, Grup Reina, Salzillo, Telecartagena i DFM Rent a Car entre altres signatures.