Torna la Regata L’Almadrava de la Marina – Trofeu CH Prácticas Náuticas

Torna la Regata L’Almadrava de la Marina – Trofeu CH Prácticas Náuticas

El pròxim cap de setmana el Club Nàutic d’Altea celebra la sisena edició de la Torna la Regata L’Almadrava de la Marina – Trofeu CH Prácticas Náuticas. La competició, que cobrirà una distància total de 40 milles nàutiques, es podrà completar en les categories de tripulació completa, a2 o en Solitari.

L’esdeveniment compta amb el patrocini de l’empresa CH Prácticas Náuticas Profesional, que per tercer any consecutiu ha decidit aportar el seu granet d’arena al foment de l’esport nàutic en la badia d’Altea. Aquesta xarxa d’escoles nàutiques professionals té delegacions a Madrid, Comunitat Valenciana i Balears, a més de comptar amb un centre en Altea. Es tracta d’una escola homologada per a impartir els certificats i títols professionals per la Direcció General de la Marina Mercant, una formació nàutica necessària per a poder treballar en el mar a bord d’un vaixell.

El recorregut transcorre pels escenaris històrics d’aquesta pesca mil·lenària, entre Moraira i l’Illa de Benidorm, recordant les maniobres que realitzaven les barques per a poder envoltar els mols, els bancs de tonyines que emprenien el seu viatge de tornada a l’Atlàntic.

Hui dia el número d’inscrits és tot un èxit, són ja un total de 26 embarcacions les que participaran aquest dissabte; 14 embarcacions en la categoria de tripulació completa, 7 en la categoria de a2 i 5 en la categoria en solitari, un repartiment per classes que augura una regata competitiva i amb emoció en totes les categories.

La prova donarà començament a les 11.00 hores i cobrirà un total de 40 milles nàutiques. El recorregut començarà a Altea, la flota anirà fins a Moraira per a després passar per Altea de nou en una meta volant, continuar fins a l’Illa de Benidorm i tornar a Altea.

Enguany el Club Nàutic d’Altea i CH Prácticas Náuticas Profesional han preparat un trofeu molt especial, els tres primers classificats de cada categoria rebran un lot de productes de salaó de l’Almadrava de Barbate.

Aquesta prova serà la primera en un cap de setmana on els creuers són els protagonistes en el CN Altea. L’endemà, diumenge 20, tindrà lloc l’antepenúltima prova del Trofeu 5 Clubs.

Aquesta regata començarà a les 11.00 del matí per a les tres classes establides, ORC A, ORC B i Open.  La d’Altea, és la setena prova de les  nou que conformen el Trofeu 5 Clubs. El Trofeu va començar a disputar-se a la fi de gener i contempla competicions entre la badia de Moraira i la Vila Joiosa.

CN Altea