Tanit IV-Medilevel, nou campió del Món ORC C Corinthian

Tanit IV-Medilevel, nou campió del Món ORC C Corinthian

El Tanit IV – Medilevel, del Real Club de Regates d’Alacant, armat per Mª José Vila i liderat per Nacho Campos s’han proclamat nous campions del Món ORC C en categoria Corinthian, a més de penjar-se el bronze en la general absoluta de la classe en la qual han participat des de dilluns passat, que arrancava el Mundial, 50 vaixells de 18 països.
 
El vaixell espanyol, únic representant nacional en Šibenik, es pujava el dimarts després de la dura regata llarga de 126 milles nàutiques en la part alta de taula. Una posició que no ha deixat en cap de les altres quatre jornades. Ha sabut mantindre una bona regularitat tant en les regates al vent com en les costaneres acabant líder en la categoria Corinthian (no professionals) i tercer en la general amb 32 punts. La diferència amb el segon, l’italià Northern Light, ha sigut de 34 punts, i de 58 amb el tercer, el també italià Lady Day 998.
 
En aquesta última jornada, en la qual s’ha completat una sola prova técnica i amb els deures fets el Grand Soleil 37 comandat per Nacho Campos ha signat una 10a plaça, suficient per a assegurar-se aqueix dos bons resultats. El checho Hebe V també ha mantingut la línia de l’alacantí, assegurar i no arriscar pel que ha acabat 13é, assegurant-se així el subcampionat del Món. Però que sí ha estat brillant i ha sigut incontestable el seu triomf ha sigut l’estonià Sugar 3, nou campió del Món ORC C acomiadant-se de Šibenik amb un nou triomf parcial, el tercer en el seu compte. Acaba amb 17 punts, per 21 del segon i 32 del tercer.
 
El Tanit IV – Medilevel ha comptat en el Mundial de Šibenik amb Mª José Vila, armadora, Nacho Campos, patró i una tripulació formada per Diego Campos,Toni Llopis, Miguel Moreno, Miguel Bernal, Jorge Baschwitz, Mariano Caballero, Kiko Jiménez, José Antonio Gisbert i Vijay Orts Guille.
 
Aquest important títol se suma a l’aconseguit en 2018 a Palma de Mallorca, en conquistar la Copa del Rei en ORC 3, també en classe Corinthian a més d’altres importants títols que ha collit des de llavors fins hui en les principals regates nacionals.
 
En ORC A els campions han sigut els italians Xio (TP52) i WB Seven (XP44) en Corinthian, mentre que en ORC B, amb 7 proves completades, 1 més que la resta dels grups, també ha dominat Itàlia amb Selene (Swan 42) i MP30+10 (Farr 40) en Corinthian com a campions.

DECLARACIONS: 

Mª José Vila: “Ha sigut un campionat molt difícil i complicat, dur també. Hem aconseguit l’objectiu que era guanyar el Mundial. No hem tingut ni un dia de descans, hem passat tres mesuraments i les condicions han sigut dures en el mar però els xics l’han donat tot i més. Com a armadora estic contenta i agraïda per tot el seu treball i per tots els èxits que han anat reeixit tots aquest temps. En el Tanit-Medilevel somo una família, unitat i amb ganes d’arribar lluny”

Nacho Campos:  “Ens havíem marcat com a objectiu fer un bon resultat en Šibenik. Després de les regata llarga  i el bon resultat que vam fer pensem que no era desgavellat estar en el podi de la general i un bon resultat en la nostra categoria Corinthian.  Al pas dels dies aqueix somni de ser campions  del Món estava cada vegada més a prop i… ho hem aconseguit. 

La tripulació del Tanit-Medilevel ha estat perfecta en aquests cincos dies, s’ha treballat dur, sense tot just descans, però la recompensa la tenim ara. Gràcies a Mª José Vila per confiar en nosaltres a Medilevel per tot el seu suport, no ara sinó des de fa temps. Gràcies també a tot l’equip que hi ha darrere de la tripulació, ells, tots són campions del Món, sense el seu esforç i treball nosaltres no seríem res”.

Clasificación Mundial ORC 2019 | Sailing Club Val Šibenik / ORC C | Clasificación Mundial ORC 2019 | Clase Corinthian