Sopu Dos i Dedee lideren les copes Autonòmiques i Promoció, Trofeu Advanced Sails

Sopu Dos i Dedee lideren les copes Autonòmiques i Promoció, Trofeu Advanced Sails

La Copa Autonòmica i Promoció, Trofeu Advanced Sails, afronta la recta final i ho fa amb dos clars favorits, els quals comptan amb un important avantatge en les seues respectives classificacions provisionals, especialment el Deedde (CV Costa Azahar-Benicarló) de Francisco Carvajal en la Copa Promoció, ja que compta amb 195 punts per 97 que té en aquests moments Remolí (CN Borriana) de Miguel José Fortea i 90,25 el tercer de la taula, també del mateix club: Cuxo, de José Peris.
 
El top ten de la flota Promoció es tanca amb Idelmar (CN Oropesa) amb 73 punts, seguits de Lusión (CN Ciutadella) amb 70; Aldebarán (CN Borriana) amb 68,75; Sopu Dos (RCN Torrevieja) amb 59,25; Kiropa (CN Canet d’en Berenguer) amb 50,75; Grespania (RCN Castelló) amb 48,75 i Asae Dos, del mateix club, amb 46,25 punts.
 
Pel que respecta a la Copa Autonòmica, la general provisional es presenta una mica més apretada en la part alta, si bé el torrevejense Sopu Dos (RCN Torrevella), de Jorma Nuutinen, compta amb un escàs marge de 22 punts sobre el segon de la clasificació. El ‘Azurre 41’ de Nuutinen suma després d’aquestes 16 proves amb 111 punts, mentre que l’Espitos Uno (CN Oliva) de Jerónimo Camarena compta amb 89. Aqueix curt marge deixa oberta la possibilitat d’un canvi de líder, sempre que no falle Sopu Dos en alguna de les regates que resten per a tancar la cita autonòmica.
 
La tercera plaça tampoc està clara i varis són els que opten a ella. Tots del RCN de Torrevieja: CAF, de Rosendo García amb 79,25 punts, situat actualment en la tercera plaça, seguit del Brisa d’Amelia Maseres, amb 3,25 punts menys i el Pistó Broke, de John Wright amb 10 menys.
 
Per darrere, ja en la sisena plaça i encara que una mica més lluny, però amb opcions, es troba l’alacantí Tanit IV Medilevel (RCR Alacant) de Mª José Vila amb 63,75 punts en el seu caseller, mentre que Kalamandurrio (CN Altea) és seté amb 56, seguit X Tutatis (RCN Gandia) amb 55; Ítaca IX (RCN Calpe) amb 50, els mateixos punts amb els quals compta el torrevejense Maverta (RCN Torrevieja) i que completa aquest top ten en la Copa Autonòmica.
 
L’empresa valenciana Advanced Sails, patrocinadora principal de la Copa Autonòmica i Copa Promoció, ha apostat aquesta temporada fermament per la Vela de Creuer amb l’únic objectiu de fomentar-la en la Comunitat Valenciana, així com motivar a la participació de les tripulacions en un major nombre de regates de Creuer entre tots els clubs, des de Vinaròs fins al Pilar de la Horadada.
 
La velería Advanced Sails entregarà com a premis principals un gennaker o spi al vaixell guanyador en la Copa Promoció, així com diversos vals de diversos imports per a compres i reparacions de veles per a la flota de la Copa Autonòmica.

Ranking: COPA AUTONÓMICA | COPA PROMOCIÓN