Simón Codoñer i Sergio Frías, campions del Trofeu Valenciavela Infantil – Copa UNICEF

Simón Codoñer i Sergio Frías, campions del Trofeu Valenciavela Infantil – Copa UNICEF

Aquesta vesprada ha conclòs en aigües del Real Club Nàutic de València la huitena edició del Trofeu Valenciavela Infantil – Copa Unicef, que és la primera prova de la Copa Autonòmica d’Optimist de la temporada 2019 -20 i que ha reunit a prop de 200 regatistas infantils en la qual és una de les cites clàssiques de l’inici de temporada. La regata compta a més des de la seua primera edició amb un caràcter solidari ja que 7 dels 10 euros de cada inscripció es destinen a col·laborar amb les campanyes d’Unicef.

Després de dues jornades de competició en les quals els Optimist A ha disputat cinc proves i els Optimist B quatre, s’han coronat vencedors el valencià Simón Codoñer en A i el torrevejense Sergio Frías en classe B.

Després de l’ajornament a causa del temporal, la prova es traslladava a aquest cap de setmana i donava començament ahir dissabte amb una jornada molt complicada a causa de la poca intensitat de vent i el mar de fons, que va permetre disputar únicament una prova als Optimist A i cap a la categoria B. En aquesta última classe, l’única prova que va poder llançar-se va haver de s’anul·lada abans de finalitzar.

Hui diumenge la flota es feia a la mar primerenc, amb moltes ganes de completar el màxim de probes possibles i amb un vent de ponent estable que ha bufat amb intensitats de 9 i 15 nusos, permetent celebrar quatre proves per a cadascuna de les classes.

La classe Optimist A, amb 67 participants, ha tingut com a vencedor absolut al valencià Simón Codoñer, amb dos quarts llocs, un tercer, un segon i un 31é que s’ha descartat. Per part seua, el líder del rànquing de la Copa Autonòmica de 2018 -19, Carlos Espí, també del RCN València, ha signat una actuació molt regular quedant en segona posició i fent-se amb el títol sub-13. Completava el podi el dianense Fernando Puig, que també ha sigut subcampió sub-13. Per part seua, Carlota Gómez-Torres, del RCN Dénia, ha sigut la vencedora femenina i femenina sub-13, amb una novena posició en la general.

Els més joves regatistas d’Optimist B ha compost una nombrosa flota de 83 vaixells, que hui diumenge es jugava el títol, ja que el dissabte no va ser possible completar cap prova. El torrevejense Sergio Frias ha signat una gran actuació amb dos segons, un tercer i un quart que s’ha descartat i s’ha proclamat campió en Optimist B, amb la segona plaça per a Elena Colom, del RCN Dénia, que ha sigut també vencedora femenina. Jose Santos, del CN Altea ha sigut tercer i primer sub-11, i Carlota Ballester, del RCN Torrevieja s’ha proclamat campiona sub-11 amb una quarta plaça en la general.

Finalment, el Trofeu per equips, que s’entrega al club amb millors resultats generals, ha sigut per al Real Club Nàutic de València. El lliurament de Trofeus ha comptat amb la presència del president del club valencià, Alejandro Fliquete; el delegat de vela del club, Rafael de Tomás; el Comandant Naval de València, Alfredo Cordón i el vicepresident de la Federació de Vela de la Comunitat Valenciana, Rafel Xirivella.

Primera jornada del Trofeu Comodoro

Hui diumenge també s’ha celebrat la primera prova del Trofeu Comodoro de Creuer, en la qual la flota ha completat un recorregut costaner. L’embarcació Majoche d’Alejandro Fliquete s’ha fet amb la victòria en la Classe 1 a 2, amb l’UPV en la segona plaça i Moondance de Luis Gutiérrez, tercer. En classe 3 el vencedor de la prova i per tant líder de la classificació ha sigut Chatín de Francisco Rubio, amb Blue Lizard d’Eduardo Tur segon i Tikismikis d’Ignacio Bañón tercer. En classe 4 la taula ha estat composta per Inquietín de José Vicente Alhambra, seguit de Temptress Dues de Ricardo Llopis i amb Vimara de Vicent Sanchis del RCN Dénia tercer.

La segona i tercera prova del Trofeu Comodoro se celebraran el 6 i el 20 d’octubre, respectivament.