‘Quicorras’ Urios i Filippo Binetti en 29er i Miguel Campos en Optimist brillen en El Balís i Palamós

‘Quicorras’ Urios i Filippo Binetti en 29er i Miguel Campos en Optimist brillen en El Balís i Palamós

La pedrera de la vela en la Comunitat Valenciana té futur. Aquest passat cap de setmana han sigut dos dels nostres representants els que han pujat als més alt i tots dos en dos escenaris als quals han acudit els millors de panorama en internacional, el que demostra una vegada més el bon nivell dels regatistas de la Comunitat en les principals cites de la vela infantil i juvenil.

En la classe doble, amb els 29er com a protagonistes, el tàndem valencià ‘Quicorras’ Urios i Filippo Binetti (RCN València) es feien amb el triomf final enfront d’una potent flota internacional amb 69 vaixells als quals es van sumar altres 10 vaixells espanyols, tot un rècord de participació en el CN El Balís en 79 inscrits.

Després de 4 jornades i 8 proves, 2 d’elles es van quedar en blanc davant la falta de vent, els valencians van estar perfectes, sobretot en la segona jornada en la qual van signar 3 triomfs parcials que, units als 2 descartes aplicats i als seus altres números i unit als quals van aconseguir els seus directes rivals, amb major experiència ja que participen en el circuit europeu, s’anaven a descansar ocupant la 1a plaça amb 10 punts, 1 menys que els francesos Aristide Girou i Noah Chauvin que van acabar penjant-se la plata, mentre que els finlandesos Ville Korhonen i Edvard Bremer, sumant 16 punts, es van quedar el bronze.

Quant a la vela infantil, Miguel Campos (RCR Alacant) s’ha alçat amb el títol de campió de l’Optimist Excellence Cup, títol que no conquistava un regatistas de la FVCV des de l’edició 2013-2014 amb Kike Luján.

Campos ha pres part en les 4 regates del circuit: RCN Vigo, RCN El Port de Santa María, RCN Torrevella i ara, aquest passat cap de setmana, en el CN Costa Brava-CV Palamós en la qual ha aconseguit sumar un total de 285 punts, mentre que el letó Martin Atilla, després del seu triomf final a Palamós es queda amb 270. La bicampiona del món, l’espanyola Maria Perelló es queda en la tercera plaça i primera dona amb 264 punts.

L’alacantí aconseguia la 3a plaça a Vigo, amb una participació de 247 regatistas el mes de novembre passat. Ja en el 2019, entre l’1 i 5 de gener, Campos aconseguia concloure el lloc 20 en aigües andalusa del Port de Santa Maria, regata que va congregar a un total de 155 participants. Ja prop de la seua casa, en el Trofeu Euromarina Optimsit Torrevella, amb 368 inscrits el jove regatitas va concloure en el lloc 33 de la general absoluta i ja en l’última, disputada aquest cap de setmana a Palamós, ha aconseguit acabar en el lloc 55 d’una flota que ha arribat als 533 participants.

També destaca en aquest circuit, en el qual han participat quasi 400 regatistas, l’excel·lent resultat de la torrevejense Adriana Castro que ho fa en el lloc 15 de la general absoluta amb 201 punts, primera en SUB12, o l’aconseguit per la santapolera Claudia Adán que acaba 4a en dones SUB16.

Clasificaciones 29er El Balís | Ranking OEC 2018-2019