‘Quicorras’ Urios i Binetti, campions de la Copa d’Espanya 29er

‘Quicorras’ Urios i Binetti, campions de la Copa d’Espanya 29er

La Copa d’Espanya 29er 2019 ja té nous propietaris. El tàndem valencià Quicorras Urios i Filippo Binetti (RCN València) i les canàries Paula Laiseca i Elena Barrio (RCN Gran Canària) s’han proclamat  a Santander, nous campions de la Copa d’Espanya 29er després de tres intenses jornades en les quals s’han pogut completar 9 de les 12 proves previstes. Aquesta última jornada ha estat marcat pel vent que, si bé en la seua arrencada arribava amb 10 nusos de l’Oest, el fort ruixat ha propiciat registrar puntes que superaven els 23 nusos d’intensitat.

Un segon lloc per als valencians que ha sigut més que suficient per a fer-se amb el títol. El tàndem canari-càntabre amb Yoel Hernández i Carlota García ha signat l’últim triomf parcial a Santander, baixos unes condicions de vent molt favorables per a ells. Aqueix bon resultat poc els ha servit per a ficar-se en el podi, ja que s’han quedat amb 25 punts, per 22 que han obtingut les catalanes Antonia Shultheis i Maria Gonzalez (RCN Tarragona), terceres i primeres en dones SUB19. La segona plaça i amb 21 punts ha sigut per als canaris Álvaro Alonso i Guillermo Castellano (RCN Gran Canària).

Quant a les canàries Paula Laiseca i Elena Barrio (RCN Gran Canària), cinquenes en la general absoluta i segona en dones, s’han fet amb el títol nacional, ja que Antonia Shultheis manté nacionalitat maltesa, a pesar que la seua companya Maria González és espanyola i ambdues navegant amb el nàutic de Tarragona. Laiseca i Barri han aconseguit una brillant i treballada tercera plaça en aquesta última jornada, tancant la seua participació amb un total de 36 punts.

La cita en el RCM de Santander ha reunit 27 vaixells, 6 d’ells de la Comunitat Valenciana sent el debut en el regata d’alt nivell per a 5 d’ells. Després de disputar-se 3 jornades i 9 proves completades el tàndem valencià es fa amb el títol nacional en aigües de Santander. El podi s’ha completat amb Alvaro Alonso i Guillermo Castellano (RCN Gran Canària) i Antonia Shultheis i Maria Gonzalez (RCN Tarragona).

A més del títol de ‘Quicorras’ i Filippo, els representants de la Comunitat han fet un bon paper en la seua estrena en la classe 29er: Sergi Soler i Stijn Gast (RCN València), concloent en el lloc 13é; Sara (RCN Calpe) i Isabel Momplet (RCN València), en el lloc 15é; Joaquín Roselló (RCN Torrevella) i Nicolás Merit (RCN València), 21é i Daniela Senís i Obdulia Fernández (RCN València), 23a i Victoria Espí i Belén Torro (RCN València), 26a.

Resultats