Porrón IX, campió de la Copa del Rei en Swan 45

Porrón IX, campió de la Copa del Rei en Swan 45

La badia de Palma tancava aquest dissabte a la 38a edició de la Copa del Rei Mapfre. Una edició que ha estat marcada per la nova classe Purobeach Women’s Cup, amb un equip de la FVCV, i el nivell de la flota que ha comptat amb 132 barcos de 26 països repartits en les 11 classes. L’altra novetat destacada a la cita palmesana ha sigut el nou sistema de classificació, amb les sèries finals en les dues últimes jornades. Al tancament de la ronda preliminar tots els barcos iniciaven la competició el divendres amb els punts resultants de la seua posició en les seues respectives classes en la primera fase.

Una vegada més el nivell de la flota valenciana ha estat a l’altura en una de les regates més importants del Mediterrani. En aquesta ocasió ha sigut el valencià Porrón IX (RCN València) de Luis Senís en la classe Swan 45 qui s’ha portat la glòria en guanyar la Copa del Rei després de 6 intenses jornades en les quals s’han completat 11 proves.

La regularitat ha sigut una de les claus del Swan 45, que ha competit en temps real, destacant 2 triomfs parcials en la ronda prèvia i altres 2 en la fase final. Els xics de Senís, en aqueixa sèrie final, ha sumat 7 punts, mentre que en la prèvia va tancar amb 12 punts. El podi l’ha completat l’italià Swing Cubbe amb 11 punts, a 4 del valencià, i el britànic Fever, amb 12 punts.

Les xiques aconsegueixen la quarta plaça en la Purobeach Women’s Cup

Aquesta edició de la copa ha tingut ha aquesta classe com a principal novetat, íntegrament formada per dones. Dotze han sigut les tripulacions presents i una d’elles de la Federació de Ciri de la Comunitat, aconseguint una brillant quarta plaça amb 33 punts, a sol 5 de trepitjar podi. Una plaça que va ser per a l’olímpica Natalia Vía-Dufresne. La Federació Balear de Vela va ser la vencedora amb 19 per 23 que va obtindre la Federació Catalana de Vela, ocupant la segona posició.

El dianense Kim entre els deu millors en ORC 2

El barco del CD Portet, Kim, de Fernando Delgado, ha tancat la seua participació en la copa amb una brillant octava en una de les classes més competitives en la badia de Palma. Kim ha sigut l’únic representant de la Comunitat en aquesta classe. La seua incursió ha sigut positiva, amb bons resultats destacant en la fase prèvia un 7é lloc com millor parcial. Els seus números ho van deixar en la 9a plaça, arrancant la fase amb 9 punts.

La seua bona gestió en les tres proves de la fase final, encara que va ser de més a menys, amb parcials de 4-9-11, van propiciar que finalitzara la seua participació a Palma en la 8a plaça. El cartagenero El Carmen Elite Sails ha sigut el vencedor en aquesta classe ORC 2.

Tanit IV Medilevel no va poder revalidar el títol en ORC 3 Corinthian

En els ORC 3 al Tanit IV Medilevel (RCR Alacant) de Mª José Vila no li van eixir bé les coses en les sèries finals i un DSQ li allunyava completament d’unes places de podi que va tindre a les mans les quatre jornades de la fase prèvia, en la qual es va mostrar molt regular i gràcies a això amb va concloure 3r i 1r en Corinthian.

Aqueixos resultats feien presagiar que reeditar l’èxit de 2018 no era un quimera. En la segona prova del divendres, en un incident arribant a balisa i la posterior resolució en el comité de protestes, aplicant al vaixell alacantí un DSQ, allunyava definitivament qualsevol opció de revalidar el títol i perdent totes les opcions de podi. Va concloure 7é, tres llocs per darrere del Maverta Defcom Seguridad (RCN Torrevieja) de Pedro Gil, el millor classificat dels barcos de la Comunitat en aquesta classe. Kalamandurrio (CN Altea) de Pablo Nogueroles va finalitzar en la 14a plaça, mentre que Slainte-Visit Cullera (CN Cullera) d’Alejandro Grau ho va fer en el 23é.

CLASIFICACIONES