Plata per a ‘Ascen’ Roca i Alejandro Pareja en el Mundial de la classe Europe

Plata per a ‘Ascen’ Roca i Alejandro Pareja en el Mundial de la classe Europe

El Club Nàutic El Balís ha acollit aquests dies, 4 al 9 d’agost, el Mundial de la classe Europe, vaixell que va ser en el seu moment olímpic i que continua sent un dels millors i més competitiu vaixell de vela lleugera i en el qual España sempre ha tingut i comptat amb els millors regatistas. Una classe que després d’un xicotet sot al nostre país ha tornat a col·locar-se com a referent, com així ho demostra el número d’inscrits en la cita catalana, amb 22 regatistas dels 109 que han pres part en la prova mundialista.

I també, com és habitual, el nivell de la flota espanyola i de la Comunitat Valenciana ha tornat a estar en primera línia. En categoria de dones, dels llocs 2 al 5 són espanyoles, destacant la medalla de plata de la torrevejense ‘Ascen’ Roca (RCN Torrevieja), mentre que Elisabet Llargués (CN El Masnou) es va penjar el bronze.  En aquesta categoria cal ressaltar a la danesa Anna Livbjerg que ha guanyat 8 mundials consecutius.

Quant als xics, brillant l’actuació d’Espanya. Per primera vegada en la història de la classe Europe la primera i segona plaça són per a dos regatistas espanyols, amb el català Pau Schilt (CN Garraf) per partida doble: categoria masculina i ‘Open Week’, se suma la plata aconseguit per Alejandro Pareja, també del RCN de Torrevieja.

Després de cinc jornades de competició marcades per les condicions de vent, sobretot en les dues primeras, amb 0 de vent en la primera i en la segona amb 4-5 en la qual només es va poder tancar 1 prova per a les xiques i després d’intentar 1 amb els xics era anul·lada. Després, ja en les següents i a excepció del dimecres, amb vent de Llevant amb una màxima de 7 nusos, però amb 4-5 nusos de corrent, es va poder completar 2 proves, les condicions de vent tèrmic de component Sud va permetre completar 9 proves per a les xiques i 8 per als xics de les 12 previstes en el programa.

Roca va mantindre una bona regularitat, destacant un triomf parcial en l’arrencada de la primera prova en la jornada de dimarts, prèviament va aconseguir un 5é lloc el dilluns. Després va punxar amb un 30, però oferint la seua millor imatge en les 4 següents proves totes marcades amb un 2n lloc. L’actuació de la torrevejense es va tancar amb parcials de 4-8. El podi va estar format per la danesa Livbjerg i la catalana Llargués.

Pareja, per part seua, també va oferir una bona imatge en El Balís. El de Torrevieja va iniciar la seua singladura en aigües catalanes el marte 6 amb 3r, en les següent els seus parcials van tindre alt i baixos, però mantenint el nivell en un camp de regates molt complicat per les condicions de vent, que van afectar a tots. Pareja va registrar números de 11-3-5-8-7-1-15. Aquests números, a més de la brillant segona plaça obtinguda li va permetre tancar la seua participació 5é en ‘Open Week’.  Després de l’or de Schilt i la plata de Pareja, el bronze va viatjar a Noruega de la mà de Lars Johan Brodtkorb.

 

Resultados Europe Class Open Week and World Championship 2019

©Laura Carrau | CN El Balís