OptiOrange 2019: els millors regatistas infantils del món es donen cita a València

OptiOrange 2019: els millors regatistas infantils del món es donen cita a València

El Real Club Nàutic de València i el Saint Petersburg Yacht Club celebren aquest cap de setmana la segona edició de la regata internacional OptiOrange, una de les proves d’Optimist més importants d’Europa, que reuneix aquesta edició a més de 330 esportistes de primer nivell. La prova, concebuda com a preparació conjunta per a regatistas russos i espanyols, ha adquirit una dimensió internacional i un gran èxit de convocatòria, que ha portat al fet que la xifra d’inscrits en aquesta segona edició hi haja cuadriplicado la de 2018.

La presentació ha comptat amb la presència de Denis Pilipenko, director general del Saint Petersburg Yacht Club i Carlos de Beltrán, director del Real Club Nàutic de València, els qui han assegurat que la idea de tots dos clubs és que la regata siga “un festival de vela per als participants” amb l’objectiu que el nombre de participants cresca de forma exponencial en els pròxims anys, fins a arribar a aconseguir els mil participants. “Volem tindre als millors regatistas però també volem transmetre que això és un festival i que hi ha molta diversió en l’aigua”, ha assegurat Carlos de Beltrán.

Un elenc d’elit

La nombrosa flota nacional està liderada per la campiona del món d’Optimist, la mallorquina Maria Perelló Mora, del CN S’Arenal, i el subcampió d’Europa David Santacreu, de Tenerife.

Un altre dels esportistes que caldrà seguir molt de prop és Miguel Campos l’actual líder de l’Excellence Cup.

Bèlgica estarà representada per pràcticament l’equip complet que va prendre part en els campionats d’Europa i del Món, mentre que la flota irlandesa es compon pels cinc primers del rànquing nacional. També participen Holanda, Regne Unit, Polònia, Itàlia i Suïssa, amb potents equips i, per descomptat, Rússia, amb 46 regatistas, la segona flota més nombrosa de la competició, en la qual destaca Kirill Shunenkov, amb dos títols nacionals i Nikita Chernykh que es va portar el bronze en l’últim Campionat de Rússia.

Entre els equips més reduïts en número està Letònia, amb dos participants, un dels quals, Martin Atilla acaba de proclamar-se vencedor a Palamós davant més de 500 contrincants i és el segon classificat de l’Excellence Cup. Bermuda acudeix amb quatre representants, entre ells líder nacional, Christian Ebbin, que va ser el vencedor del campionat nacional de Regne Unit en 2018, i Ukrania participa amb Maria Leonchuk, filla de l’olímpic Georgiy Leonchuk que va aconseguir la plata en classe 49er a Atenes.

Tres dies de competició

La competició en el mar donarà començament el divendres 8 de març, i finalitzarà el diumenge 10, amb un màxim de 8 proves prorgramadas. La flota es dividirà en quatre grups per a disputar primer unes sèries classificatòries i, posteriorment, unes sèries finals, a la conclusió de les quals se celebrarà el lliurament de trofeus. A més, durant les jornades prèvies a la prova, el prestigiós preparador belga Pieter Van den Bossche està impartint als xiquets un clinic i entrenament per a la regata.

Oportunitat per a promocionar València

Els regatistas participants en l’OptiOrange 2019 i els seus entrenadors i acompanyants tindran l’ocasió de gaudir de les tradicions típicament valencianes, com la paella després de les regates o una mascletà que es dispararà en finalitzar el lliurament de trofeus. A més, juntament amb els menjars, els regatistas podran assaborir taronges valencianes i suc recentment espremut per cortesia del patrocinador Zumex, que els aportarà energia, vitamines i diversió.

La prova ha portat a València a prop de 800 persones de tot el món, entre participants, entrenadors i familiars, i és una plataforma per a donar a conéixer la ciutat com a centre d’entrenament hivernal per als països nòrdics, que ofereix bon clima i excel·lents condicions de navegació durant tot l’any.

Barco d’espectadors

Els dies 8, 9 i 10 de març hi haurà un vaixell per a espectadors que permetrà veure de prop la competició. L’embarcació salparà mitja hora abans de la competició des del RCN València, i és possible reservar plaça en l’oficina de regates de la competició.