Namasté de Julia Miñana s’imposa en la classificació general del trofeu Sir Thomas Lipton

Namasté de Julia Miñana s’imposa en la classificació general del trofeu Sir Thomas Lipton

El Club Nàutic de Xàbia va tancar aquest cap de setmana el seu 46 Setmana de la Vela que ha comptat amb la col·laboració de Living Ceramics, Coca-Cola, Leader Tecna i Tekia, amb el triomf absolut en la classificació general del trofeu Sir Thomas Litpon per a l’embarcació Namasté que patronejava Julia Miñana.

El dissabte es van celebrar les últimes dues regates, el trofeu Comodoro Federico Gimeno que va reunir en la badia de Xàbia a mig centenar d’embarcacions i al matí l’última prova del trofeu Sir Thomas Lipton i Lipton Club.

En la classificació general del trofeu Sir Thomas Lipton, l’embarcació Namasté que patronejava Julia Miñana i membres de la Secció de Vela com Luis Simó, Luis Aroca, Juanjo Royo o el director esportiu del Club, Javier Momparler.

En segona posició en la general va quedar el Kalamandurrio de Pablo Nogueroles del Club Nàutic d’Altea, i en tercera posició va entrar Scampi, d’Antonio Gadea, Real Club Nàutic de Dénia.

Miñana va alçar el trofeu que acredita a l’equip com el millor de la setmana de la vela en presència del president del Club Nàutic de Xàbia, Arturo Miquel, el president de la Federació Valenciana de Vela, Carlos Torrado, el regidor d’Esports, Alberto Tur, i Carlos Alba director general de Living Ceramics,  l’empresa que ha patrocinat aquesta edició de la Setmana de la Vela.

El comodoro del Club, Rafael García Bartual va destacar que aquesta setmana de la Vela ha sigut la de major èxit, tant en les proves esportives com en els esdeveniments socials, per exemple el concurs de paelles en el qual van participar prop de 400 persones “crec que som -va afirmar- el varadero que major nombre de paelles ha acollit en la història en aquesta província”. Igualment va destacar l’èxit de la festa infantil que enguany va comptar amb la presència d’un mag que va fer les delícies dels més xicotets.

Així mateix també va agrair el suport dels patrocinadors, així com de l’equip de la direcció esportiva i la gerència que fan possible tant les proves esportives com els esdeveniments socials. Però a més va tindre unes paraules per al personal de marineria que “està ací però mai ens recordem d’ells”, i va subratllar que diàriament fan 16 quilòmetres de mitjana per a atendre a tots els usuaris de les embarcacions del Club.

Per part seua, el president de la Federació Carlos Torrado, va destacar que la vela és un esport “inclusiu que afavoreix la igualtat i que ensenya molts valors” i va afirmar que el de Xàbia és un “club fantàstic per activitats com la Setmana de la Vela”. En aquesta línia també es manfiestó el regidor d’Esports, Alberto Tur, qui va posar en valor que la gent que participa en la Setmana de la Vela “ve a compartir valors però també el respecte pel mar” i va assegurar que el Club Nàutic de Xàbia són els “primers que donen exemple a l’hora de la protecció de l’entorn que ens envolta”.

Resultats de les regates disputades aquesta setmana:

Trofeo Comodoro Federico Gimeno

1) Namaste Julia Miñana CN Jávea

2) Kalamandurrio, Pablo Nogueroles CN Altea

3) Espitos 1, Jerónimo Escrivá, CN Oliva.

Sir Thomas Lipton Club

1) Ascaló, Rafael García Bartual CN Jávea

2) Picabús, Bernardo Gamón CN Jávea

3) Compas, José Luis Vicente Almazán CN Jávea

Sir Thomas Lipton

1) Namaste, Julia Miñana, CN Jávea

2) Kalamandurrio, Pablo Nogueroles, CN Altea

3) Scampi, Antonio Gadea, RCN Dénia

Trofeo veteranos de Optimist:

1) Alejandro Sánchez

2) Álvaro Momparler

3) Vicente Reig

Campeonato de Regularidad para embarcaciones a motor:

1) Calma, José Samper

2) Beco de Javier Beutel

3) Jacaré de Vicente Olmos.

Info-Fotos: CN Jávea