Més de 3.000 persones participen en la gran festa de l’1 de maig sota el lema: “El mar ens necessita”

Més de 3.000 persones participen en la gran festa de l’1 de maig sota el lema: “El mar ens necessita”

Un nou èxit de participació ha marcat la Jornada de Portes Obertes de l’1 de maig, en aquesta ocasió sota el lema: “El mar ens necessites”. Una sèrie d’activitats organitzades per la Federació de Vela de la Comunitat Valenciana, comptant amb la col·laboració de les federacions de Rem i Piragua de la Comunitat Valenciana. Les xifres han sigut el millor aval per a certificar que per quart any consecutiu la línia de participació ha anat creixent fins a consolidar-se com una jornada en la qual tots poden acostar-se i viure en primera persona a l’entorn de la mar, des de Vinaròs fins al Pilar de la Horadada.

Hi han passat pels 47 centres inscrits més de 3.000 persones els qui han pogut gaudir en diversos clubs nàutics, en l’Escola de la Mar de la Generalitat Valenciana i en altres centres de les més 700 embarcacions que han posat a la disposició de tots els ciutadans de la Comunitat Valenciana per a gaudir d’una jornada especial i única. El Director General d’Esport, Josep Miquel Moya, també va participar en aquesta jornada, assistint a la diverses activitats programades pro el RCN de Gandia.

Una jornada que va ser també molt especial ja que en aquesta quarta edició l’objectiu era el ‘medi ambient’. Sota aqueix lema que el ‘Mar ens necessita’, els clubs i centres nàutics tenien en el seu programa d’activitats el poder netejar una mica a l’entorn del mar, les seues platges i la seua aigües. En aquesta línia les dades recollides llancen un alarmant xifra ja que en un sol dia es van poder recollir més de 800 quilos de residus abocats a les seues aigües o en l’arena de platja. Aquestes dades conviden a la reflexió que devem i s’ha de protegir aqueix tresor únic de la humidad que és la mar.

L’organització, amb les federació implicades en portar avant aquesta important iniciativa ja mira a la cinquena edició de 2020, tancant la present amb un balanç més que positiu, no solament per les activitats desenvolupades, sinó també el seu lema en el qual s’ha pogut complir amb l’objectiu marcat.