Les 200 milles a2 d’Altea reparteixen més de 190 quilos de plata

Les 200 milles a2 d’Altea reparteixen més de 190 quilos de plata

La 33 Edició de la ‘Regata de Invierno 200 milles a2’ organitzada pel Club Nàutic d’Altea es disputarà els pròxims dies 1, 2 i 3 març de 2019 i serà prova puntuable per al Copa d’Espanya de Creuers A2. Des de l’inici d’aquesta clàssica regata de creuer l’any 1987 s’han repartit un total de 193 quilos als guanyadors d’aquestes 32 edicions disputades.

Mancant una mica més d’una setmana perquè done el tret d’eixida aquesta mítica regata de creuer en el Mediterrani ja són 28 les embarcacions inscrites. El pròxim el dilluns 25 de febrer es tancaran les inscripcions. Serà llavors quan es donen a conéixer als regatistas que assumiran el repte de recórrer les 200 milles que separen Altea d’Eivissa i volta, sota les dures condicions meteorològiques de l’hivern.

Les 200 milles a2 d’Altea es van iniciar l’any 1987, una època en la qual els avanços de localització GPS encara no havien arribat, i molts dels sistemes de seguretat que s’utilitzen hui dia en les regates no existien. L’aventura de recórrer amb dos tripulants a l’hivern la distància que ens separa de les pitiusas era tot un risc que pocs estaven disposats a assumir.

Malgrat els avanços en navegació i en materials nàutics dels velers hui dia, aquesta regata continua estant a l’abast de tan sols uns pocs, i el desafiament continua sent aconseguir acabar la regata i aconseguir la línia d’arribada a Altea. En l’última edició dels 37 vaixells que van prendre l’eixida tan sols 20 van aconseguir completar el recorregut i acabar la regata.

Per a aquesta edició, el Club Nàutic Altea atorgarà premis als tres millors temps, dos lingots d’un quilo de plata per al primer classificat, 2 lingots de mig quilo de plata per al segon classificat i 2 lingots d’un quart de quilo de plata per al tercer.

El lliurament de lingots de plata com a premi als guanyadors és una tradició que porta fent-se des de la primera edició de les 200 milles a2. En aquestes 33 edicions s’han repartit un total de 193 quilos de plata als guanyadors.

Els barcos participants es classificaran mitjançant ORC, Offshore Racing Congress, un sistema internacional de compensació de temps que varia depenent de les característiques de cada embarcació.

La regata podrà seguir-se en temps real en Internet a través de la pàgina web de la regata www.200millasa2.com. Tots els vaixells participants portaran instal·lat un sistema GPS amb la finalitat de poder realitzar el seguiment via satèl·lit. La competició també podrà seguir-se des dels dispositius mòbils en les apps TracTrac per a Android i per a IOS.