L’equip femení de la ‘Comunitat’ posa rumb a Palma per a participar en la Copa del Rei Mapfre

L’equip femení de la ‘Comunitat’ posa rumb a Palma per a participar en la Copa del Rei Mapfre

En tot just tres dies arranca en la badia de Palma una de les cites més importants del Mediterrani com és la Copa del Rei Mapfre. I ho farà amb novetats destacades, com sempre. En aquesta ocasió s’ha format una classe en la qual només competeixen dones, amb 12 tripulacions d’altíssim nivell, 10 d’Espanya i 2 de l’Argentina, amb campiones olímpiques, del Món, d’Europa i amb un historial d’èxits en vela lleugera, creuers, monotips, etc molt extens.

Un repte i desafiament al qual no podia faltar la Vela de la Comunitat Valenciana. Per això, la Federació de Vela de la Comunitat Valenciana, presenta a la cita palmesana un quartet que inspira a l’optimisme per a aconseguir un bon paper a Palma. Ángela Andugar (CN el Campello), Julia Miñana (CN Xàbia), Marta Sala (RCN València) i Mª Carmen Fernández -Mariki- (RCN Torrevieja) aporten joventut i experiència.

El palmarés d’elles tal vegada no és molt extens per aqueixa joventut, però tenen un llarg recorregut en la vela per a continuar creixent. En aquesta curta carrera que porten i destacant el més recent, Miñana aconseguia en la classe juvenil 420 la quarta plaça al costat del seu Silvia Sebastia en el Youth Sailing World Championship dels EEUU en 2018, any en què també van aconseguir el títol Nacional. La javiense Miñana va ser campiona d’Europa d’Optimist en Gal·lés 2015 i per Equips en aqueix mateix any a Itàlia.

Andugar, per part seua, és una de les joves promeses espanyoles en Laser Radial. En 2018 signava una brillant segona plaça en el Nacional de la classe en SUB21. Un èxit que va vindre acompanyat per la 18a posició en l’Europeu de Suècia en la mateixa categoria.

Quant a les altres dos components de l’equip de la Comunitat, Fernández, va aconseguir en la classe que va ser olímpica: Europe, el títol de campiona d’Europa Juvenil, mentre que Sala és una de les esportistes més rellevants i de futur que aporta el nàutic de València a aqueix viver de regatistas amb projecció en el ciri.

Les 12 tripulacions que es donen cita a Palma competiran en temps real amb el vaixell Viper 640, en la línia dels vaixells de vela lleugera. La seva igualtat farà que el centre d’atenció i les diferències les marcaran les tripulacions. L’equip de la Comunitat Valenciana ha realitzat dos entrenaments amb aquest tipus de vaixell, previs a la cita de Palma, a València i Torrevieja. El quartet de la Comunitat posarà demà dissabte, 27 de juliol, rumb a Palma.

WEB Oficial 38ª Copa del Rey Mapfre | Tripulaciones Inscritas Purobeach Women’s Cup