Las chic@s en la vela… por Maribego Alday

Las chic@s en la vela… por Maribego Alday

Des de la meua “llegendària” història, sembla que vaig començar a navegar donant uns bordos amb Cristobal Còlon, he pogut comprovar que el tema no va de si eres dona o home, va que et respecten. En el Món de la Vela perquè et respecten has d’ESTAR en els dies que les gavines voletegen joioses per la balisa de barlovento o en els dies que s’embolica la del polp, o aplaudint en els lliuraments, o en la “combinada” per la nits.

La personalitat també fa molt, si et sents còmoda, sxºi t’agrada el que fas, si poses l’orella per a veure el que necessiten de tu, si no et contradius molt, si intentes ajudar, si et poses en el teu paper sense avassallar, comptat i debatut, si et “banyes”. No és difícil entrar en el món de la Vela.

A la Comunitat Valenciana hem tingut i tenim molt bones regatistas, excel·lents entrenadores i les millors jutgesses del món. En la Federacion de Vela de la Comunitat Valenciana, mentrestant, no hi ha hagut problemes de gènere, ja que personalment he dirigit el Comité de Competició com a Directora Tecnica durant 25 anys, i la fede ha confiat en la meua per a dirigir el seu projecte d’ensenyament amb l’Escola Municipal de Vela.

La Selecció de la FVCV, té com a entrenadora a Lucia Reyes.

Bo i per allò de “banyar-se” nomenaré a les xiques de la Vela, perdonar-me les regatistas, però sou moltíssimes;

Amparo Cardona 25 anys portant els comptes de la FVCV, no s’equivoca mai de brode.

Maria Torrijo, la primera dona en el món que no…, que no el dic. Serà a Tòquio la 2a PRO. Per a ella és la seua tercera olimpíada, i a més és mamà

Inés Galvañ Directora de l’Escola del CN Campello.

Les meues xiquetes, Rosana Carratala i Laura German, “peazo” de cracs, cuidadín amb elles, que són les dues advocades.

Paulita Pinero, a la canya del RCN Castelló, o com convertir a una futbolista en una entrenadora de Veles.

Nostra enyorada Teresita, la mar i el vent sempre ens portarà el seu record.

Malen Ferrer mamà, medidora, jutgessa, seño, perfecta.

Paula Brunet, sempre amb bona cara i amb ganes de surfear alguna ona.

A, la meua “FANFARRONA” preferida, Susi Parets treballant braç a braç, algunes vegades per a arribar a terra amb l’snipe, a vegades ens costava mogollo o portant a bon port l’Escola Municipal de Vela, moltes gràcies per la teua ajuda, molta part del nostre èxit és teu.

Diana Saura dirigint les Escoles de la Mar.

Marta Lloret, que em recorde de quan navegava a la Vila Joiosa, però li he perdut de pista, encara sort que Maria em compta dels seus èxits com a Jutgessa Internacional. 

I els meus “compas”, Annita Guillen, Gotxu Belloti, Inma Pinero, Celia Lloves, Marta Ortiz – Cañavate, Esther Martinez, el millor Equip@ del Mund@.

Un abraç, bona mar _/)_/)_/)