Lara Himmes, subcampiona del Món Laser 4.7 al Canadà

Lara Himmes, subcampiona del Món Laser 4.7 al Canadà

La calpina Lara Himmes (RCN Calpe) s’ha penjat la medalla de plata en el Mundial de la classe Laser 4.7 que s’ha disputat entre els dies 16 i 23 d’agost a la ciutat canadenca de Kingston després de completar-se un total d’11 proves, entre sèrie classificatòria i final.

La regularitat i el bon nivell de la calpina quedava reflectida després de les sis jornades de competició, marcada això sí per les condicions de vent deixant en blanc la primera d’elles. Himmes iniciava la seua singladura mundialista amb dos parcials ben diferents. En la primera prova a Kingston va signar un 4t però en la segona no va superar la 17a plaça. Després va mantindre un bon nivell, destacant un triomf parcial en la 6é prova.

La calpina va tindre a les seues mans el mundial, ja que després de dues jornades va aconseguir col·locar-se segona, empatada a punts amb la primera de la taula, la italiana Sara Savelli la qual anava a cedir la primea plaça en la següent jornada a favor de la suïssa Anja Von Allmen que no va estar molt fina en les tres primeres proves.

Himmes s’acomiada del Canadà amb el segon lloc en categoria femenina amb 60 punts, després d’11 proves i 1 descarte. El títol va ser per a la suïssa Von Allmen amb 37 punts, mentre que el bronze va ser per a la italiana Savelli amb 75 punts.

L’expedició de la Comunitat Valenciana es va completar amb les calpines Ana Clavero, Saphia Hodeib i Kirstin Roper, totes del RCN de Calp, i Mariano Cebrián (CN Benidorm). En dones Clavero va aconseguir concloure en el lloc 33 de la general amb 292 punts, sent els seus millors parcials dos tercers llocs. En els llocs 38 i 39 respectivament es van classificar Hodeib i Roper, aquesta última 9a en categoria SUB16.

Cebrián, per part seua, també va tindre una brillant actuació a Kingston en aconseguir una més que meritòria 16a plaça de la general i amb uns números molt bons en línies generals, només el BFD (bandera negra) en la 3a prova i el RET (Retirat) en la penúltima prova, en la sèrie final, li va privar d’aconseguir un millor lloc, no solament en la general sinó també en la seua categoria SUB16 on va aconseguir una més que brillant quarta plaça. El títol en aquesta categoria va ser per al turc Derin Baytur mentre que el ceptre mundialista li ho va portar l’italià Niccolo Nordera amb 27 punts seguit del coatra Roko Stipanovic amb 46 i el bronze per a l’eslovac Gasper Strahovinik, sumant 57 punts.

Resultados 2019 ILCA Laser 4.7 Youth World Championship | Kingston, Canada

Info-Fotos: Pep Portas | SOMVELA-FVCV