L’alacantí José Eugenio Ribelles, segon en SUB13 en la primera cita de l’Optimist Excellence Cup

L’alacantí José Eugenio Ribelles, segon en SUB13 en la primera cita de l’Optimist Excellence Cup

El RCN Vigo va ser la seu aquest passat cap de setmana de la primera prova de l’Optimist Excellence Cup 2019-2020, del qual és vigent campió l’alacantí Miguel Campos (RCR Alacant), i de la qual forma part dins de les quatre proves previstes el RCN Torrevieja, amb el XIII Trofeu Euromarina Optimist Torrevieja (22-26 gener 2020), a més de les seus del RCN Port de Santa María i CV Palamós-CN Costa Brava.

La cita viguesa, XX Setmana de l’Atlàntic Ciutat de Vigo, XLIV Trofeu Martín Barreiro, amb prop de 240 regatistas inscrits, va estar marcada pel fort vent, sobretot en la primera jornada, i la constant pluja, encara que al final es va poder completar quasi el programa previst, amb 4 proves classificatòries i les 3 de ronda final. La Comunitat Valenciana va estar present amb els clubs del CN Alacant Costa Blanca i CN Campello amb un total de 6 regatistas

Primer èxit en aquesta cita de caràcter internacional per a un regatista de la FVCV ja que José Eugenio Ribelles (CN Alacant Costa Blanca) aconseguia una brillant segona plaça en categoria SUB13 en un camp de regates molt complicat per a tots. La ria de Vigo va posar a prova en les tres jornades no solament als regatistas sinó també al comité.

La regularitat va ser la tònica general de Ribelles a Vigo, amb parcials de 9-16-7-14 en la ronda classificatòria i 18-22-5, sumant un total de 86 punts, ocupant el lloc 20 de la general absoluta i 2n en SUB13, sent el millor regatistas de la FVCV classificat en la cita viguesa.

Quant a la resta de l’expedició de la Comunitat Valenciana, Carlos Castillo, en el grup or, va finalitzar en el lloc 65 amb 211 punts. Ja en el grup plata Gonzalo Castillo en el 103 amb 182 punts; Julia Pérez en el 109 amb 199; Lucas Prado en el 156 amb 215 punts i Victoria Rosi en el 168 amb 288, tots ells del CN Campello.

Quant al títol Marc Mesquida i Alejandra Lencina, tots dos del CN S’Arenal, es van fer amb el triomf final, afegint Mesquida el trofeu Ciutat de Vigo al vencedor en la general absoluta. En SUB13 el títol va ser per al català Dani Garcia, mentre que la primera dona en aquesta categoria va ser Luma Altube.

CLASSIFICACIONS – CIUTAT DE VIGO | RÀNQUING OPTIMIST EXCELLENCE CUP 2019-2020

Comunicació FVCV