La Setmana Nàutica d’Alacant serà prova puntuable per a la Copa Autonòmica

La Setmana Nàutica d’Alacant serà prova puntuable per a la Copa Autonòmica

El Club de Regates alacantí encara els últims preparatius per a la 53 edició de la seua Setmana Nàutica. La cita alacantina es desenvoluparà del 30 de novembre al 21 de desembre, amb dues seus: el Club de Regates, que acollirà les competicions de Vela de Creuer, de Rem i de Pesca; i la Seu de La Cantera, Escola de Vela del RCRA, on es desenvoluparan les competicions de Vela infantil i Vela lleugera. Entre les dues seus rebran prop de 1.000 esportistes en tot just 3 setmanes de competició.

Amb l’objectiu de continuar creixent i aportant major qualitat als regatistas, sobretot en Vela Infantil i Vela Lleugera, el Club posarà en joc dos camps regates. Els primers a entrar a escena serà la flota de Vela Lleugera amb fins a 8 classes: Laser Standard, Laser Radial, Laser 4.7, Formula Windsurf, RS:X, Bic Techno, Windsurf Infantil, 420 i 29er. Dues jornades de competició per a tots ells, 30 de novembre i 1 de desembre, comptant amb l’al·licient de ser prova puntuable per a la Copa Autonòmica.

A penes una setmana després, la competició es reprendrà amb l’Optimist, que comptarà amb l’incentiu de ser regata puntuable per a la Copa Autonòmica per als Optimist A i B seguint els criteris de competició de la Federació Valenciana de Vela.

Aquest segon lliurament de la 53 Setmana Nàutica, a més, compartirà cita en el calendari amb la competició de Pesca amb una vintena de tripulacions inscrites copant la Badia alacantina de pescadors en competició, amb seu en el RCR Alacantí.

Entre el 14 i el 15 de desembre tindrà lloc la competició de Vela de Creuer. En aquesta edició, recupera el seu recorregut habitual que constava d’una volta a l’emblemàtica illa de Tabarca en el primer dia de competició, i basarà la seua segona jornada en una prova costanera en forma de triangle en la Badia d’Alacant. Aquesta modalitat és molt vistosa per als alacantins, que podran gaudir de les jornades des de la platja del Postiguet, la passarel·la de la Volvo o des del Castell de Santa Bàrbara.

El tancament d’aquesta Setmana Nàutica el posarà de nou el Rem, que com cada any, reunirà un gran nombre de participants, tant és així que la competició només convoca als esportistes del RCRA donat l’alt nombre de llicències del Club alacantí. Al costat d’això, la secció de Rem del RCRA celebraran el seu ja tradicional Trofeu El Pernil en el marc d’aquesta Setmana Nàutica.

Text – Fotos: RCR Alacant