La meteorologia condiciona l’inici del Trofeu Euromarina Optimist Torrevieja

La meteorologia condiciona l’inici del Trofeu Euromarina Optimist Torrevieja

El Trofeu Euromarina Optimist Torrevieja ha tancat la seua primera jornada i ho ha fet amb la meteorologia com a principal protagonista. Si bé al principi els 12-18 nusos d’intensitat del 345° (Nord), amb previsió d’anar baixant al llarg del dia, apuntava a tancar les proves previstes per al dia, però… Després de tancar-se la prova del grup groc i amb el blaus arribant a la balisa 1, el vent es va anar del 345° al 30° per a acabar en el 80°. Bandera N per a ells i ajornament per a les flotes de roig i blanc. L’ona de 1,5 metre també ha volgut sumar-se a la festa, complicant encara més les coses per al comité i regatistas.

Després d’un nou intent en el qual sí que han pogut navegar el grupo blau, tancant una prova, el vent donava mostres de no aguantar, per la qual cosa els grups roig i blanc ja no van poder completar almenys una prova. El comité el va intentar en diverses ocasions, però va resultar impossible muntar el camp de regates, prenent la decisió d’enviar la flota a terra i donar per conclosa la jornada.

Aqueixa decisió i amb sol dos grups que han completat la prova no s’ha establit una classificació sinó un ordre d’arribades a costa de poder tancar demà el quadre amb els grups roig i blanc i ja tindre una classificació. Tots dos seran els primers a entrar en escena demà, amb el ‘top’ d’eixida previst per a les 10.00 hores.

Els tres primers a prendre la línia d’arribada en el grup groc han sigut Luis d’Ángel Martín (ESP-RCN Tenerife), seguit de Artem Gunker (RUS- Krestovskiy Ostrov *SC) i Alessio Castellan (*ITA-CV Muggia). Quant al grup blau Paulina Rutkowska (POL- YKP Gdynia) ha sigut primera seguida dels espanyols Jaime Ayarza i Javier Ojeda tots dos del RCN Gran Canària.

Per a demà, divendres 25, el comité llançarà primer en aqueixa segona jornada als grups roig i blanc per a tancar la prova 1. També s’ha decidit que es mantindran els mateixos grups amb independència del nombre de proves completades. Les previsions apunten a una millor estabilitat del vent i la intensitat del qual es preveu entorn als 9-10 nusos d’intensitat.

WEB Oficial  | Información y fotos: RCN Torrevieja