La FVCV es congratula per la distinció a Nauta 360 al Premi Nacional de Vela en l’apartat de comunicació

La FVCV es congratula per la distinció a Nauta 360 al Premi Nacional de Vela en l’apartat de comunicació

El portal nàutic d’Unitat Editorial Nauta 360 ha sigut distingit enguany amb el Premi Marià Aguado de Comunicació dels Premis Nacionals de Vela Terras Gauda per la seua gran contribució en la difusió de les principals notícies que es produeixen sobre l’esport de la vela i el sector nàutic a Espanya.

El jurat que atorga els guardons ha volgut reconéixer la trajectòria de Nauta 360 des que en 2011 va soltar amarres sota el paraigua d’Unitat Editorial (El Mundo, Marca i Expansión) fins a convertir-se en una de les referències claus de la informació especialitzada a Espanya.

Els seus prop de mig milió de lectors únics mensuals, amb un percentatge de 80-20 de nacionals i internacionals, fan de Nauta 360 una de les plataformes amb més audiència dels portals nàutics espanyols, que accedeixen a ella a través de la portada digital d’Expansión, on té una secció fixa.

Als comandaments del portal es troben Héctor Atienza i Alberto Mas, que centren el seu treball en dues línies d’informació: l’actualitat esportiva més rellevant (Copa Amèrica, Ocean Race, Vendée Globe, Copa del Rei, vela olímpica…) i les grans novetats del mercat nàutic (productes, esdeveniments, salons…), que aborden amb una filosofia editorial que busca la senzillesa i la claredat en el relat.

Unes directrius que s’han mantingut des que, en 2004, es va crear el suplement “Nàutica” del diari El Mundo, pioner en els mitjans de comunicació generalistes a Espanya i germen del que, després de diverses evolucions, és en l’actualitat Nauta 360.

El periodista Alberto Mas, un dels coordinadors del portal, serà l’encarregat de recollir el premi en una gala que se celebrarà el pròxim 7 de setembre en la Monte Real Club de Yates de Baiona.