La Fundació Trinidad Alfonso acull la presentació de la Comunitat Valenciana Olympic Week 2019

La Fundació Trinidad Alfonso acull la presentació de la Comunitat Valenciana Olympic Week 2019

La cinquena edició de la Comunitat Valenciana Olympic Week ha iniciat hui, en la Fundació Trinidad Alfonso, el compte arrere per a la gran festa de la Vela Olímpica i Paralímpica en la Comunitat. Una cita que tindrà quatre seus: RCN Torrevieja, RCN València, RCR Alacant i CN Xàbia, i que se celebrarà entre els dies 7 al 10 de febrer.

Per a la seua posada de llarg s’ha comptat amb la presència de Josep Miquel Moya, Director General d’Esports de la Generalitat Valenciana; Maite Girau, regidora d’Esports de l’ajuntament de València; José Martínez, vicepresident de la RFEV; Carlos Torrado, president de la FVCV; Daniel Olmos, responsable del projecte PAC_CV (Programa de Suport a Competicions en la Comunitat Valenciana) de la Fundació Trinidad Alfonso; així com la presència dels quatre presidents dels clubs seus: Alejandro Fliquete, del RCN València; Germán Soler, del RCN Torrevieja; Miguel López, del RCR d’Alacant i Arturo Miquel, del CN Xàbia, entre altres personalitats.

Els màxims responsables de l’esport en la Comunitat Valenciana i València han volgut ressaltar i posar en valor la ‘Olympic Week’. Una regata que s’ha consolidat en el calendari de regates de classes olímpiques i que situa a la Comunitat en uns dels punts destacats per a la preparació no solament dels regatistas que es troban en el seu cicle olímpic sinó també a totes les joves promeses tant a nivell nacional com internacional.

Torrado, per part seua, ha volgut ressaltar “que aquesta competició ja és una realitat i es mostra cada any més sòlida i això és possible gràcies a quatre pilars fonamentals i que no són uns altres que els clubs que en aquesta edició acolliran les diferents classes olímpiques, juvenils i paralímpiques, com Xàbia, Alacant, Torrevieja i València”, afegint que “aquests pilars són una realitat i que no seria d’una altra forma que gràcies al suport de la Generalitat Valenciana, a través de la seua Direcció General d’Esport i l’impuls i col·laboració de la Fundació Trinidad Alfonso”.

Martínez ha destacat en la seua intervenció que “l’objectiu de la Comunitat Valenciana Olympic Week ha sigut i és convertir-se en un referent per als regatistas en preparació i que puga ocupar un lloc destacat en els seus calendaris esportius, alguna cosa que anem aconseguint poc a poc”. Martínez, en aquesta línia, concloïa que “si aconseguim aqueix objectiu aconseguirem que aqueixos beneficis en acollir aquesta regata incidiran directament en els nostres regatistas més joves”.

Les classes que prendran part en la cita de la Comunitat són: Laser 4.7, Laser Radial, Laser Standard, Europe, 49er, 49er FX, Flying Dutchman i RC IOM en el RCN Torrevieja; 470 420, RS:X, Bic Techno 293, Raceboard, Fórmula Windsurfing i Formula Kite en el RCR Alacant; Finn, 29er, Nacra 17, Classe A, en el RCN València, mentre que els Hansa 303 i els 2.4mR competiran en el CN Xàbia.

Per a les classes Laser Standard, Hansa 303, 470, Fórmula Windsurfing, Raceboard, i Fórmula Kite serà valedora per a la Copa d’Espanya, mentre que per als Laser 4.7, Laser Radial, Laser Standard, RS:X, Techno 293, Raceboard, 420 i Europe la CVOW 2019 serà prova puntuable autonòmica, mentre que la sura RC IOM i Flying Dutchman serà vàlida per a la Copa Associació.

WEB Oficial | Comunitat Valenciana Olympic Week