La flota de Creuer de la Comunitat Valenciana brilla al ‘Tabarca’

La flota de Creuer de la Comunitat Valenciana brilla al ‘Tabarca’

El XXIV Trofeu Tabarca Vela Diputació d’Alacant tancava aquest passat diumenge. Una edició que ha estat condicionat una mica per les condicions de vent i que, després de molts anys de singladura, la prova regna amb la volta a l’illa de Tabarca es va tancar en la jornada de dissabte amb 1 prova de les dues previstes i, a més, el recorregut era escurçat a l’illa, balisa 2 situada enfront de Santa Pola, aproximadament.

Amb aqueix xicotet detall, la cita alacantina ha tornat a comptar amb un bon nivell, encara que en aquesta ocasió ha sigut la flota de la Regió de Múrcia qui ha acaparat el protagonisme però sense deixar de costat la lluentor i nivell que han oferit els nostres, els vaixells Creuer  de la Comunitat Valenciana al llarg de les tres jornades acaparant places de podi en totes les categories i tocant el títol, encara que en ORC 4 el local Chisptren es va fer amb el trofeu en ORC 4 i també el nivell local en la flota Rally

En la primera jornada en la qual es va poder completar una prova de les dues previstes els triomfs després d’obtindre’s els temps compensats van ser per a Brujo en ORC 1, encara que aquesta classe al no tindre en nombre de vaixells inscrits per a forma classe quedava integrada amb els ORC 2, per la qual cosa va haver-hi en aqueixa jornada doble empat amb el cartagenero El Carmen-Elite Sails, sumant així 1,50 punts cadascun d’ells. En ORC 3 el triomf va ser per al també cartagenero Nemox i en ORC 4 per al local Chispetren.

En la segona jornada, dissabte 13, el vent va condicionar tot el programa en la regata regna, amb la volta a l’illa de Tabarca. Després de quasi 2 hores d’espera, es va poder deixar anar la regata, encara que i sobre l’horari previst sí que van poder estrenar-se la flota Rally al ‘Tabarca’. Després de la eixada i per el que fa als ORC, es va anul·lar la prova 1, amb un recorregut tècnic al vent de 2 cenyides i 2 popes, pel que es va quedar amb una balisa de al vent i d’ací a l’illa.

Les pèssimes condicions de vent van obligar el comité a prendre la decisió d’escurçar el recorregut a l’illa, en la balisa 2 situada entre Tabarca i Santa Pola. Amb això es va poder traure una classificació la que anava a ser la segona prova amb El Carmen Elite Sails guanyador en ORC 1-2, Nemox en ORC 3, Chispetren en ORC 4 i Evarmarina 2020 en ORC Rally.

Ja en l’última jornada, amb unes condicions de vent una mica millors, principalment en la segona prova del dia, es van poder completar dos proves. Triomfs en la primera per a Brujo i Pez de Abril en ORC 1-2, Tanit IV Medilevel en ORC 3 i Enewtec en ORC 4. En la segona el triomf parcial va ser per a Pez de Abril, Tanit IV Medilevel i Chispetren.

Amb tot això, el podi d’ORC 1-2 en el XXIV Trofeu Tabarca Vela Diputació d’Alacant ha estat configurat per Pez de Abril (CN Portmán) sumant 7,5 punts; El Carmen-Elite Sails (RCR Cartagena) amb idèntics números, i Brujo (RCN València) amb 10. En ORC 3 Nemox (RCR Cartagena) sumant 7 punts es fa amb el títol, seguit de Tanit IV Medilevel (RCR Alacant) amb 9 i Brujo (RCN Cadis) amb 14. Chispetren (RCR Alacant) aconsegueix el triomf en ORC 4 seguit d’Enewtec (CN La Isleta) amb 9 i Dax (RCR Alacant) amb un total de 15. En la flota Rally, tots del club local, el podi es va tancar amb Evamarina 2020, Increïble i Kiara.

El lliurament de premis va estar presidida per diverses autoritats, entre elles Luís Barcala, alcalde d’Alacant acompanyat per Miguel López, president del RCR Alacant i Carlos Torrado, president de la FVCV.

Texto y fotos: FVCV-Pep Portas

RESULTADOS