La flota Creuer de la Comunitat Valenciana, entre les favorites en la badia de Palma

La flota Creuer de la Comunitat Valenciana, entre les favorites en la badia de Palma

La 38a Copa del Rei Mapfre ja està en marxa. Per davant i després de la jornada inaugural, resten cinc intenses jornades en una de les cites més importants del Mediterrani i que congrega, una any més, a 132 vaixells de 26 països, xifres a l’abast de poques regates que es preen. Com també és habitual la cita del RCN de Palma arriba amb novetats i en aquesta edició es presenta la clase Purobeach Women’s Cup, sent la primera vegada en les seues 38 anys d’història que una classe estaré composta única i exclusivament per dones. De les 12 tripulacions inscrites una d’elles està formada per l’equip SOMVELA de la Federació de Vela de la Comunitat Valenciana.

I en aquesta cita tan important no podien fallar els millors vaixells creuer de la Comunitat Valenciana, sent una de les flotes més importants en la badia palmesana i que sempre entre en totes les travesses per a estar en el podi i només cal tirar la vista a 2018 amb el Tanit IV Medilevel (RCR Alacant) de Mª José Vila, campió en ORC 3 Corinthian (no professionals), segon en la general absoluta; la segona plaça del Porrón IX (RCN València) de Luis Senís en els Swan 45 o la brillant sisena plaça del Plis Play de Vicente García, del mateix club, en la classe IRC 1 com el més destacat.

En aquest present edició, que arranca demà i conclourà dissabte que ve 3 d’agost, estaran el Kim (CD El Portet) de Fernando Delgado. El dianense s’estrena en la badia palmesana i ho fa en l’en la competitiva i sempre difícil classe ORC 2, una classe en la qual no estarà en aquesta ocasió el torrevejense Maverta (RCN Torrevieja) de Pedro Gil que ha fet el salt a la classe ORC 3, en la qual figura el Tanit IV Medilevel; Kalamandurrio (CN Altea) de Pablo Nogueroles; Slaite-Visit Cullera (CN Cullera) d’Alejandro Grau, també és la seua estrena; Porrón IX (RCN València), de Luis Senís, en els monotip Swan 45 competint en temps real, a més d’aqueix equip de dones que estarà liderat per la javiense Julia Miñana.

El nivell de la flota, i centrant-se en les classes en les quals competiran els nostres, és molt alt. Tant en ORC 3 com en els Swan 45 la igualtat entre els vaixells i tripulacions és màxima, mentre que l’únic representant en ORC 2 no el tindrà res fàcil. El dianense Kim es veurà les cares amb els ‘pesos pesants’ entre ells el cartagenero El Carmen Elite Sails, o els espanyols Rivareno o Audi, a més d’una flota internacional de molt de pes.

En ORC 3 molt complicat ho tindran els vaixells de la ‘Comunitat’. El Tanit IV Medilevel, després del ceptre mundialista aconseguit enguany a Croàcia i els èxits a València i Alacant, espera fer un bon paper i buscarà revalidar el títol. Maverta s’incorpora a la classe i per això a modificat el vaixell per a ser més competitiu en aquesta classe. Kalamandurrio i Slaite-Visit Cullera esperen aconseguir i fer un bon paper a Palma.

El Porró IX, per part seua, i ja quasi amb el títol en la butxaca en el circuit del Mediterrani en la classe Swan 45, espera que a la tercera siga la vençuda i puga alçar un títol que se li resisteix en els últims anys. Les modificacions i posada a punt de l’equip en el passat Trofeu SM La Reina de València, espera que ara done els seus fruits.

Quant a la resta de la flota, el nivell és altíssim, com a campions olímpics, del Món, d’Europa, amb uns palmeres cadascun d’ells impressionant. En la classe monotip Swan 50, competint en temps real, l’Aifos 500, de l’Armada Espanyola, tornarà a estar liderat per SM El Rei Felip VI que tindrà com a rival al Fram XVIII, d’SM El Rei Harald V de Noruega, en altres 12 vaixells d’Àustria, Suècia, Rússia, Alemanya, Espanya i Itàlia.

WEB Oficial 38ª Copa del Rey Mapfre  |  Tripulaciones Inscritas Purobeach Women’s Cup