La Federació i Mercuri, junts en benefici de la vela valenciana

La Federació i Mercuri, junts en benefici de la vela valenciana

La Federació de Vela de la Comunitat València (FVCV) i la companyia Mercuri Tecnologies Navals SLU han signat un acord de col·laboració del qual eixiran beneficiats els 24.000 federats de l’organització esportiva valenciana. Mercuri, liderada pels armadors argentins Alberto i Pablo Roemmers, és l’empresa que gestiona el projecte esportiu d’Azzurra Sailing Team que enguany s’ha proclamat guanyador, per quarta vegada en la seua història, de les 52 SUPER SÈRIES, el circuit per a vaixells monocascos més important del món.

L’acord es va signar el passat 31 d’octubre en el marc del València Boat Show de la Marina de València on la Federació té també les seues oficines. El conveni beneficiarà als afiliats a la Federació gràcies a les accions que s’han pactat en el compromís. El document té validesa d’un any, però totes dues parts s’han compromés a mantindre’l en el temps i anar ampliant encara més les relacions entre les dues parts.

Mercuri és l’empresa que s’encarrega de portar avant el projecte d’Azzurra i també és la responsable de construir velers en fibra de carboni d’altes prestacions per a competicions internacionals. Aquests dos aspectes són els que ara posarà a la disposició de la FVCV perquè els federats es puguen beneficiar del coneixement adquirit per Mercuri en els deu anys que porta l’organització treballant des de València.

La primera acció que es realitzarà és la presència de Pedro Rossi, capità del veler (l’actual TP52 que es va construir en les drassanes King Marine d’Alginet), en el Curs de Grau Superior de Tècnic Esportiu en l’especialitat de vela. Rossi estarà a València el pròxim 18 de novembre donant una jornada sobre com es construeix i com es manté al màxim rendiment un vaixell d’altes prestacions com és l’Azzurra.

Un altre moment important serà la presència a València del patró del vaixell, Guillermo Parada, qui té previst oferir al desembre una conferència oberta a tots els federats sobre la seua trajectòria com un dels millors canyes del món en vaixells monocascos i on xavals i regatistas afeccionats coneixeran de primera mà al professional argentí que ha guanyat en quatre ocasions diferents les 52 SUPER SÈRIES.

En altres àmbits l’acord també inclou la possibilitat que alguns regatistas d’elit de la FVCV puguen navegar en l’Azzurra, dins d’un programa de tecnificació esportiva. Així, durant els entrenaments que l’equip realitzarà al desembre a València, s’ha obert la possibilitat que algun regatista puga navegar en el veler argentí sent part de la tripulació.

També en l’acord s’inclou el lliurament de material per part de Mercuri a la FVCV. La vida del material en un equip d’elit és limitada, però pot ser després usat en menesters menys exigents pel que des de l’equip es pretén oferir a l’organització tant material del vaixell com roba d’aigua i competició que ja no es vaja a utilitzar.

El president de la Federació de Vela de la Comunitat Valenciana, Carlos Torrado, explicava sobre l’acord: “Per a nosaltres aquesta signatura suposa molt perquè ens permet unir-nos a una entitat que ens acosta a la vela professional. Nosaltres tenim molta experiència en formació de base, però els coneixements que tenen els empleats de Mercuri ens ajudaran molt al fet que nostres federats s’acosten a la vela d’elit. A més, l’acord és ampli i ens permet a les dues parteixes beneficiar-nos dels millor de l’altre pel que aquest acord és molt beneficiós per als nostres regatistas. Estem ansiosos per que després de la signatura comencem a treballar junts en benefici de la vela valenciana i continuar buscant nous àmbits en els quals aprendre i compartir amb els regatistas de l’Azzurra”.

Per part seua, Rafael Roldán, apoderat de Mercuri a València, explicava: “Des de la nostra organització sempre hem volgut oferir a la societat tot el que hem aprés durant tants anys competint, i moltes vegades guanyant, en les regates més importants del món. Mercuri, dins de la seua voluntat de fomentar la responsabilitat social corporativa, ha vist en la FVCV un aliat perfecte perquè els joves regatistas i els seus entrenadors es beneficien de tot el coneixement i de l’experiència de les persones que componen el projecte Azzurra com pot ser el cas del patró Guillermo Parada o Pedro Rossi. Estem encantats amb la signatura i esperem que tots ens beneficiem d’aquest acord tan favorable per a totes dues parts, però sobretot esperem que siga molt beneficiós per a les noves generacions de la vela valenciana, ciutat en la qual estem radicats i que està tan vinculada al món de l’esport nàutic”