La Federació de Vela Internacional visita el RCN València

La Federació de Vela Internacional visita el RCN València

El Real Club Nàutic de València aquest cap de setmana a la junta directiva de World Sailing, Federació de Vela Internacional responsable de la vela olímpica i paralímpica, del reglament de competició i, en general, del desenvolupament d’aquest esport i els seus esportistes a tot el món. La junta directiva d’aquest organisme internacional ha triat València per a celebrar la seua reunió trimestral, que tindrà lloc aquest cap de setmana, juntament amb un sopar a la qual assistiran els representants de la institució, així com el president i la junta directiva del club valencià i el president i vicepresident de la Federació Valenciana.

A més, el RCN València serà la seu de les proves de mar que organitza World Sailing per a determinar l’embarcació que participarà en els Jocs Olímpics de París 2024 en la categoria one person dinghy, o vela lleugera individual. En aquests tests d’equipament, que se celebraran de l’11 al 15 de març, participaran destacats esportistes internacionals, juntament amb regatistas de la Real Federación Española de Vela i del club amfitrió. Les embarcacions que es posaran a prova seran Làser (Standard i Radial), Melges, RS Aero i Devotti Zero, entre les quals se seleccionarà la que participe en les olimpíades de 2024.

El club realitza en 2019 una forta aposta per la vela d’elit, amb regates com l’OptiOrange, que se celebrarà també al març, organitzada conjuntament pel RCN València i l’St. Petersburg Yacht Club, i que reunirà a prop de 300 regatistas de tot el món. Una altra de les grans cites de vela lleugera serà el Gran Trofeu València, que la seua 59 edició tindrà lloc els dies 6 i 7 d’abril, amb un elevat nombre de participants. A més el RCN València acollirà enguany el Campionat d’Espanya Universitari, el Campionat d’Espanya d’Optimist, i el Campionat d’Espanya de Snipe i d’Europa de Màster Snipe. I per descomptat, el Trofeu SM La Reina, una de les regates més destacades a nivell nacional, posarà el fermall d’or al calendari previ a l’estiu.