La Comunitat Valenciana Olympic Week corona fins a 30 campions

La Comunitat Valenciana Olympic Week corona fins a 30 campions

La Comunitat Valenciana Olympic Week tancae, i el fa després de tres jornades de competició en les seus d’Alacant, Torrevieja i València, encara que Xàbia en comptar en el seu club amb la flota Hansa 303 ha tingut una més.  Tacament d’or a un intens cap de setmana en la qual s’han completat en aquestes quatre seus un total de 95 proves. Quatre dies amb diverses condicions meteorològiques i amb diferents rangs de vent que han condicionat el programa i s’ha el posat molt difícil a tots els comités i amb doble treball per als regatistas.

L’armada francesa mana a Alacant amb els BIC Techno

La seu d’Alacant ha tingut hui un dia molt complicat. El vent que ha oscil·lat entre els 14 i 21 nusos, arribant a puntes de 28, ha condicionat el programa podent-se completar una sola prova per als 420, BIC Techno Plus i SUB15 i per a Formula Windsurfing, la resta s’ha quedat en blanc.

En BIC Techno Plus, amb 5 proves en total, el podi ha tingut color francés amb Philippe Garcia i Jean Lemaire, completant-se el podi amb l’alacantina Sofia Boscarol, qui a més s’ha portat el trofeu a la primera fémina.

En els SUB15, tancant la seua participació amb 6 proves, el guió ha sigut un calc de l’anterior, encara que la tercera plaça s’ha anat a Salou de la mà de Sandro Portune. Les primeres places de podi han sigut per als gals Jules Rocco i Nil Messin. Quant a la primera dona el títol s’ha quedat per Judith Pomares.

I més del mateix en SUB17, amb representants del país veí en els més alt del podi. Martin Malmejac i Marion Couturier es queden amb la primera plaça després de les tres jornades en la qual han pogut completar 4 proves. El bronze viatja a Santa Pola de la mà de Carlos Sánchez, mentre que Alba Molina es porta a Solou el títol en dones.

Molta igualtat hi ha hagut en el Raceboard sobretot entre el primer i el segon. Jorge Maciel es porta el títol amb 8 punts, a sol 2 s’ha quedat l’andalús Curro Manchón, mentre que Alejandro Rivera es fa amb el tercer lloc amb 16 punts.

En Formula Windsurf, amb sol dues proves completades, el podi l’han configurat Eduardo Navarro i dos representants del nàutic Serranillos: Pilar Prieto, a més primera dona, i Alfonso Tertre.

La nova classe olímpica Kitesurf, que hui s’ha quedat en terra davant el fort vent en aigües alacantines, s’acomiada amb 9 proves completades en les tres jornades. Triomf incontestable del francés Benoit Gomez amb 8 triomfs sobre 9 proves. El dianense Alejandro Climent es queda amb el segon lloc amb 15 punts seguit de Gunnar Binasch que ha sumat 33.

Quant a la classe doble 420 el tàndem polonés formant per Gabriela Czapska i Hanna Rajchert es porten el títol de l’Olympic Week, al costat d’elles s’han classificat la canària Carmen Los Santos i la javiense Silvia Sebastiá, mentre que la tercera plaça ha sigut per Alejandro Arroyo i Juan Antonio García, del CN Altea, sumant a més el títol de primer masculí.

Rafa Andarias, Violeta del Regne i Beomjun Park i Hogeun Song manen a Xàbia

La seu de Xàbia ha tingut tot el contrari que Alacant, quasi gens de vent el que ha permés tancar el seu Olympic Week amb 1 prove en les dues classes: 2.4mR (7 proves) i Hansa 303 Dobles (5 proves), mentre que en Individual tanquen la seua participació amb 6 proves,

El local Rafa Andarias, en 2.4 mR, gràcies als bons parcials d’ahir i al triomf de hui en l’última prova es queda amb el títol a la seua casa sumant 9 punts. Amb sol 2 de diferència s’ha situat el català Paco Llobet mentre que el també català Jordi Cargol es penja el bronze amb un total de 14 punts.

Els coreans Beomjun Park i Hogeun Song es fan amb el triomf en Hansa 303 Dobles, encara que el títol de campió de la Copa de España és per als balears Violeta del Reino i Jana Maestre. El podi l’han completat la parella formada pels canaris Jaime Lang-Lenton i Daniel Llaca. Cal recordar que Violeta del Reino es va fer amb el títol en Individual dissabte passat.

Els favorits compleixen a Torrevieja en una jornada marcada per la falta de vent

El Real Club Nàutic de Torrevieja ha tancat la seua seu amb una jornada en blanc, davant l’absència total del vent. Malgrat ells, els favorits han complit en la seu torrevejense ocupant les primeres places de podi en les tres classes en les seues respectives categories.

En Laser 4.7 la calpina Lara Sabine Himmes es porta el títol en dones mentre que Jordí Lladó ho fa en categoria masculina. Quant a la flota Radial hi ha hagut dos ingredients importants. D’una banda, la igualtat entre la flota i per un altre el pode que tingut color de casa. Ascen Roca ha sigut primera en dones mentre que el seu company de club: Igor Marian Kuczys  ho fa en xics. La diferència entre tots dos, 1r i 2n ha sigut de sol 5 punts, mentre que amb el 3r de la general ha sigut d’1 punts, plaça que han compartit Laura Oliva i Ana Montcada.

En Laser Standard la general també ha oferit molta igualtat, amb marges curts entre els cinc primers. El balear d’Andratx, Mario Plomer, es queda amb la primera plaça, mentre que el local Jesús Rogel es queda segon seguit d’un altre balear: Pere Joan Ponseti, de Ciutadella.

En la classe convidada de Radiocontrol IOM, amb 31 inscrits de diversos punts de la geografia espanyola i 13 proves completades, el RCN Torrevieja ha manat en el podi amb tres regatistas del club en les tres primeres places: Guillermo Beltri, Ginés Romero i Juan Francisco Chumilla.

L’ucraïnés Andrii Husenko imposa la seua llei en la seu de València

La seu de València també ha patit les dures condicions de vent que ha impedit la participació dels Classe A, que tanquen amb sol 3 proves completades. La xicoteta treva d’Èol ha permés navegar als Finn completat hui 2 proves.

L’ucraïnés Andrii Husenko es porta el primer premi de manera i forma incontestable ja que ha aconseguit en el Golf de València 6 triomfs parcials sobre 8 proves completades en les tres jornades. A 4 punts s’ha quedat un altre dels favorits, el gallec Manuel Fernández Vasco, destacant en el seu caseller 2 triomfs parcials. El podi l’ha completat l’austríac Moritz Spitzauer, sumant 26 punts.

Abdón Ibañez, del club de l’amfitrió, no ha tingut problemes per a guanyar a casa. Amb parcials de 2-1-1, aconseguits en la jornada d’ahir dissabte, es queda amb la primera plaça seguit del català Marc Verdaguer a 2 punts, mentre que el també valencià Kiko Espí és tercer amb 11 punts, a 7 del vencedor.

Els lliuraments de trofeus que s’han realitzat en les quatre seus i han comptat amb els diferents representants institucionals dels ajuntaments i diputacions d’Alacant, Torrevieja, Xàbia o València, així com representants de la Federació de Vela de la Comunitat Valenciana, presidents dels clubs acompanyats per membres de les seues respectives juntes directives entre altres. Cal destacar la presència Juan Miguel Gómez, director de Projectes de la Fundació Trinidad Alfonso, principal patrocinador, en la seu de Xàbia.

La Comunitat Valenciana Olympic Week tanca l’edició 2019 i ja té les mires posades en 2020. En la present edició entre alguns dels  objectius marcats s’ha trobat el conscienciar sobre l’abocament dels plàstics i és per això que cada regatistas ha portat una botella reciclable  i que ha pogut proveir-se d’aigua en la quatre seus gràcies a la col·laboració d’Aquaservice, un dels molt col·laboradors de la Comunitat Valenciana Olympic Week, al costat de SailingCuack, Euromarina, Mapfre, Falcó Viatges, Amjansa, Coca-Cola, Imed Torrevieja, Estrella de Llevant, La Pedrera, Punt Gofre, Ilahy Cosmetica, BMW Hispamóvil, Alex i Javi, Happy Freuds, Delikia Fresh, Mundomarino Nàutica, Sails, Telepizza, Sailing Comunicació, Tactic Sports, Bitsound, Androna Nàutica entre altres entitats col·laboradores.

WEB OFICIAL | RESULTATS | FOTOS