La Comunitat Valenciana es penja la plata en el Nacional per Equips

La Comunitat Valenciana es penja la plata en el Nacional per Equips

Un total de 26 regates es van disputar en l’última jornada de competició d’aquest campionat d’España per equips d’Optimist organitzat pel Real Club Nàutic de Gran Canària. En primer lloc, es van dur a terme les regates corresponents als quarts de final, donant-se la circumstància que els dos equips participants de la comunitat amfitriona, van haver d’enfrontar-se, per la qual cosa aquest derby no va afavorir als locals, quedant fora Canàries 2.

Els dos equips que van participar representant a aquesta comunitat es van mostrar molt superiors a la resta de participants al llarg de les tres jornades de competició, classificant-se en primer i tercer lloc del podi.

En semifinals, mentre que Balears 1 no va donar opció a Canàries 1, València 1 si va poder plantar-li cara a Balears 2 amb dues victòries. Però va anar en la gran final on Balears 1 va demostrar la seua categoria, guanyant les tres regates disputades enfront de València 1, que va ocupar el segon lloc del podi.

El grans protagonistes d’aquest campionat han sigut els regatistas balears Nicolás Sadler, Pau Mesquida, Marc Mesquida, Aina Garau, Marta Cardona del Club Nàutic L’Arenal i Manuel Marín, Susana Bestard i Xavier García del Real Club Nàutic de Palma els qui han demostrat, com s’ha de navegar en equip en aquest tipus de competicions.

Les condicions que van tindre els esportistes en aquesta última jornada, va ser un vent direcció nord molt juganer, pujant i baixant amb un rang de 8 a 14 nusos, en un camp de regates situat més al sud de la badia de Las Palmas.

La classificació final d’aquesta edició del Campionat d’Espanya per equips va ser la següent:

CAMPIÓ Balears 1   

SUBCAMPIÓ València 1

TERCER Balears 2

HABITACIÓ Canàries 1

Sobre les quatre de la vesprada es va procedir al lliurament de trofeus amb la presència del Comodoro del RCNGC Fernando Juárez, acompanyat pel President de la Federació Canària de Vela Joaquín Blanco i en representació de la Comissió Naval de Regates de Las Palmas, el Capità de Fragata Antonio d’Ugarte.