Kike Luján i Antonio Torrado campions de la Copa d’España 49er SUB23

Kike Luján i Antonio Torrado campions de la Copa d’España 49er SUB23

Kike Luján (CN Xàbia) i Antonio Torrado (RCN Torrevieja) sumen un nou èxit esportiu en la present temporada. Si a la fi de febrer es feien amb el títol de campions d’España de la classe 49er aquest passat cap de setmana conquistaven la Copa d’España SUB23, a més de penjar-se el bronze en categoria absoluta, després de tancar-se la cita Mallorca Sailing Center organitzada conjuntament pels clubs de S’Arenal i Marítim Sant Antoni de la Platja.

Una regata que és pas previ a la gran cita de l’any a España com és el Trofeu SAR Princesa Sofia, dins del circuit de la World Sailing Cup. La prova mallorquina va reunir en les tres jornades de competició, en les quals es van completar 9 proves, a un total de 66 barcos de 20 països, amb 10 representants d’España, entre els quals estaven els representants de l’equip olímpic espanyol.

Luján i Torrado van concloure en el lloc 36 amb 104 punts. Destaca en el seu caseller el 8é lloc de la general en la primera jornada, enquadrats en el grup Blau. Una jornada en la qual van saber mantindre la seua bona regularitat amb parcials de 11-15. En la segona, ja en el grup Groc, els resultats no van ser els esperats i amb 28-27-28 els tancava les portes del grup Or. En el Plata, i ja en l’última jornada van tornar a demostrar el bon nivell: 3-12.

Aquests números els va portar a acabar 3r en la general de la flota espanyola penjant-se així el bronze en la Copa d’Espanya, per darrere dels germans Federico i Arturo Alonso (11é general absoluta) amb 64 punts i de Diego Botín i Iago López (12é general absoluta) amb 65 punts. Luján i Torrado va ser la primera tripulació espanyola SUB23 pel que es van proclamar campions de la categoria.

Amb aquests resultats el tàndem Luján i Torrado, al costat del nacional de la classe celebrat a Torrevieja, passen a liderar el raking juvenil nacional pel que representaran a España en les pròximes cites internacionals de la classe.

Resultats