Ítaca IX, Cafés Granell, Guaguanco II i Despelote s’anoten la primera prova del Trofeu Peñón d’Ifach

Ítaca IX, Cafés Granell, Guaguanco II i Despelote s’anoten la primera prova del Trofeu Peñón d’Ifach

Les previsions meteorològiques van donar un gir en l’equador de la primera prova del 31° Trofeu Peñón d’Ifach, quan la flota ja havia superat la meitat del recorregut. S’esperava el primer vaixell a Formentera sobre les 22 hores, atés que el vent es mantenia amb poca intensitat. Un canvi inesperat i un corrent a favor dels vaixells va propiciar que les últimes milles a l’illa foren molt ràpides, tant és així que el Alzira-Moraira (CN Moraira) va arribar al port de Marina Formentera a les 18.59:57 hores amb prop de 9 hores invertides a completar les 64 milles de recorregut.
 
Després d’el Swan 75 prenia l’arribada un altre dels favorits, l’alacantí Spaniard (RCR Alacant), que ho va fer a les 19.06:29 hores, amb poc més de 7 minuts sobre l’Alzira-Moraira. Per darrere la flota es va estirar molt ja que el tercer a arribar a Marina de Formentera va ser l’Ítaca IX (RCN Calp), a les 19.23:50 hores.  L’última embarcació a arribar a l’illa va ser l’Oceanis, tancant el crono en 22.54:29 hores, invertint 12 hores i 49 minuts a completar el recorregut entre Calp i Formentera.
 
Després d’obtindre’s els temps compensats en ORC 1 el podi es tanca amb Ítaca IX (RCN Calp), seguit de Spaniard (RCR Alacant) i Limbo II (CN Altea). Quant a la flota ORC 2, les tres places de podi són per a Cafés Granell (RCN València), Alegre Vivace (CN Santa Pola) i Kalamandurrio (CN Altea). En ORC 3 els tres primers han sigut Guaguanco III (CN Altea), Chrono (CN Campomanes) i Aleph IV (CN la Vila Joiosa). Tanca la classificació la classe ORC 4 amb la tripleta de podi formada per Despelote (CN Santa Pola), Isabella (RCN Calp) i Arquimedes (CN Altea).
 
Pel que respecta al prestigiós Trofeu Salvador Mir, que comprén la classificació general absoluta de totes les classes, després de tancar-se la primera i mancant la segona, entre Formentera i Calp, el santapolero Despelote ocupa el primer lloc seguit per Guaguanco II i el valencià Cafés Granell.

En la tard-nit de hui i en les instal·lacions de Marina Formentera se celebrarà el lliurament de trofeus d’aquesta primera prova. Una festa organitzada pel RCN de Calp i Marina Formentera a la qual assistiran diverses personalitats de les Illes, així com representants del nàutic de Calp, encapçalats pel seu president: José Mes Tent, i patrocinadors entre altres. Demà, dissabte 1 de juny, està prevista l’eixida a la segona prova: Formentera-Calp, amb el top d’eixida previst per a les 10.00 hores.

WEB OFICIAL 31º Trofeo Peñón de Ifach