Intens cap de setmana de regates en el RCN València

Intens cap de setmana de regates en el RCN València

La vela lleugera i de creuer ha ocupat aquest cap de setmana les aigües del Real Club Nàutic de València, amb la celebració del Trofeu RCN València de vela lleugera, el Trofeu Home – dona de creuer i la 6é Regata en Solitari. Les proves han comptat amb unes excel·lents condicions meteorològiques amb un vent que a bufat estable del sud-est amb intensitats de 8 i 13 nusos el dissabte i entre 8 i 15 nusos el diumenge, i un gran ambient després de les proves en terra. 

Vimara es porta el títol solitari

El tret d’eixida va vindre el dissabte de la mà de la Regata en Solitari, prova que enguany ha celebrat la seua 6a edició amb 12 embarcacions en lliça. Es tracta d’una prova només apta per als més intrèpids, en la qual les embarcacions participen amb un únic tripulant a bord que ha de fa gala de tota la seua perícia per a triar el rumb, portar la canya i encarregar-se del trimado de les veles. La prova, que ja compta amb nombrosos incondicionals, va consistir en aquesta ocasió en un recorregut costaner en direcció sud que va estar precedit per un tram sobrevent – sotavent, amb un total de 9,41 milles.

L’embarcació Vimara, de Vicente Sanchis es va portar la copa al RCN Dénia, amb la segona plaça per a Temptress Dos, de Ricardo Llopis, del RCN València i amb Chatín, de José Francisco Rubio, també del, RCN València, en tercera posició. 

Chatín i Majoche vencen en el Trofeu Home- Dona

Hui diumenge arribava el torn del Trofeu Home – Dona de creuer, una regata en la qual les tripulacions han d’estar formades per un home i una dona o ser mixtes, amb un percentatge de dones mínim del 40%. La flota, composta per prop d’una vintena d’embarcacions, ha completat un recorregut idèntic al de la Regata en solitari, amb un vent una mica més intens que ha arribat a aconseguir els 15 nusos. 

En la categoria Home – dona, hi ha hagut podi complet per al RCN València amb victòria per a Chatin, amb una tripulació composta per José Francisco Rubio i Mari Carmen Benito; seguit per Newkote amb Óscar Chulvi i Cristina Gea a bord i amb la tercera plaça per a Blue Lizard, que ha estat tripulada per Eduardo Tur i Paola Corbelli.  

Majoche, d’Alejandro Fliquete del RCN València, ha sigut la campiona en la categoria de tripulació mixta, seguida per l’Universitat Politècnica de València i amb la tercera posició per al dianense Vimara, de Vicente Sanchis. El trofeu a la dona més jove ha sigut per a Marta Escudero, i les embarcacions vencedores han rebut regals per part dels patrocinadors de la prova, Marvier Joiers i Advanced Sails. 

Gran participació en el Trofeu RCN València

El Trofeu RCN València ha comptat amb la participació de mig centenar d’embarcacions de les classes Làser Radial, Làser 4.7, Snipe i Optimist A, B i C, que han completat un total de 5 proves, tres el dissabte i dos hui diumenge. 

En Làser 4.7 la victòria ha sigut per a Marcos Altarriba, amb una  gran actuació en la qual ha fet 4 primers llocs i un segon, seguit de Pablo Sánchez; amb Pablo Bellver en tercera posició i amb Lucía de Tomás com a vencedora femenina. El Làser Radial, amb sol tres participants, el vencedor ha sigut Carlos Sánchez. 

Gran actuació també de José Luis Marin i Martín Nespereira, que han sigut els campions de classe Snipe sense baixar de la tercera posició en les cinc proves. La segona posició ha sigut per a Alejandro de Castro i Rafel Mudarra, i el tercer lloc per a José Luis Maldonado i Miguel Cebolla.

En la classe Optimist A, Mateo Codoñer s’ha mostrat incontestable amb tot victòries en les cinc proves, i amb la segona plaça per a Simón Codoñer i tercera per a Carlos Espí, empatat a punts amb el subcampió. El podi d’Optimist B ha estat encapçalat per Blanca Ferrando, amb quatre primers llocs i un segon, seguida d’Álvaro Suardiaz, també amb una molt bona actuació, i amb Quique Ferrando tercer. 

Finalment, els més xicotets d’Optimist C han tingut com a vencedora a Irene Fernández de Ybarra, molt regular amb tres primers llocs i dos segons, seguit de Jimena Montánchez que ha sigut la campiona femenina i amb Luis Montánchez completant el podi. 

El lliurament de trofeu s’ha celebrat aquesta vesprada per a totes les proves, i ha comptat amb la presència del president del RCN València, Alejandro Fliquete; el delegat de vela lleugera del club, Rafael de Tomás, el secretari José Francisco Rubio, així com Xavier Santamaría, de Marvier Joiers i Ana Gonzalvo, d’Advanced Sails, patrocinadors del Trofeu Home – dona.