Gran èxit de participació en l’II trofeu Autonòmic de Windsurf en el Club Nàutic de Xàbia

La badia de Xàbia ha acollit aquest cap de setmana el Trofeu Autonòmic de Windsurf que organitza el Club Nàutic de Xàbia. La prova s’ha disputat amb bones condicions de vent la primera jornada (dissabte), amb velocitats que han oscil·lat entre els 8 i 10 nusos, en les quals es van poder disputar totes les mànegues previstes, mentre que en la del diumenge les condicions han sigut similars, si bé en la classe Fórmula Foiling solament s’ha pogut disputar una mànega de les previstes.

Els guanyadors han sigut José María Alcanyís del Club Nàutic de Santa Pola (Bic Techno sub15), Javier Clement de Santa Pola (Bic Techno sub17), Sofia Boscarol del Club Nàutic Costa Blanca d’Alacant (Bic Techno plus), Jorge Aranzueque de Santa Pola (RSX), Rafael Ros de l’EV Seasurf Patrol (Raceboard), José Luis Boronat del Club Nàutic de Xàbia (Fórmula Foil) i en la categoria Winsurf Infantil (que tots els participants eren del CN Xàbia) el millor ha sigut Rubén Costa. (La resta de classificats els tens més a baix)

Aquesta regata ha coincidit amb la convocatòria realitzada per la Confederació d’Associacions de Clubs Nàutics d’Espanya (de la qual forma part el nostre club) per a commemorar el V centenari de la volta al món de Magallanes i Elcano. Una commemoració en la qual es pretenia traslladar als més joves la gesta d’aquests dos importants navegants de la història de la Península Ibèrica.

Per aquest motiu, el Club Nàutic de Xàbia va fer lliurament durant la vesprada del dissabte als participants en el trofeu d’un diploma commemoratiu. En aqueix acte, el Comodoro, Rafael García Bartual, va voler recordar que Magallanes i Elcano van eixir d’Espanya fa 500 anys amb un tripulació formada per més de 200 persones, de les quals van tornar a Espanya menys de vint.

Igualment Bartual va agrair la presència de tots ells i va destacar que al Club li encanta “que la badia estiga sempre plena de veles” i en aquest cas les veles de la classe de taules que tenen colors molt vius.

En aquesta mateixa línia es va manifestar el vicepresident, Roberto Simó, qui va posar en valor durant el lliurament final de premis, en la qual va participar Octavio Ramón secretari de classe de la Federació Valenciana de Vela, la força de voluntat dels regatistas de les classes de Windsurf ja que la seua navegació “és molt diferent a la de la resta” i va instar a tots ells a “seguir amb això sempre”.

Bic Techno sub 15:
1) Jose María Alcanyís, Club Nàutic de Santa Pola
2) Daniel Torres, Club Nàutic de Xàbia
3) Roberto Miras, Real Club Nàutic de Regates Alacant

Bic Techno sub 17:
1) Javier Clement , Club Nàutic de Santa Pola
2) Alex Ortega, Club Nàutic de Xàbia
3) Carlos Sánchez, Club Nàutic de Santa Pola

Bic Techno plus:
1) Sofia Boscarol, Club Nàutic Costa Blanca Alacant
2) Paula García, Club Nàutic Costa Blanca Alacant
3) Joan Ferreres, Club Nàutic Costa Blanca Alacant

Windsurf Open infantil: (tots són del Club Nàutic de Xàbia)
1) Rubén Costa
2) Rodrigo Olmos
3) Pablo momparler

RSX:
1) Jorge Aranzueque, Club Nàutic de Santa Pola
2) Guillermo Espí, Club Nàutic Costa Blanca Alacant
3) Octavio Ramón, Club Nàutic de Xàbia

Raceboard:
1) Rafael Ros, EV Seasurf Patrol
2) Salvador Mariano Pastor, Club windsurfing Santa Pola
3) Marc Rene Leutscher, Real Club Nàutic de Regates Alacant

Fórmula Foiling:
1) José Luis Boronat. Club Nàutic de Xàbia
2) Andrea Emome, Club Windsurf Hispà Francés
3) Victor Ruiz, Club Windsurf Hispà Francés