Genio 4 Por Fin 3 i Aquax guanyadors del XXII Trofeu Universitat Politècnica de València

Genio 4 Por Fin 3 i Aquax guanyadors del XXII Trofeu Universitat Politècnica de València

El Real Club Nàutic de València ha tancat hui la clàssica i emblemàtica regata de la Universitat Politècnica de València per a la classe Creuer, complint en la present edició les seues 22 anys d’història. La regata organitzada pel Club i la Universitat tenia com a objectiu principal el poder acostar i fomentar l’esport de la vela entre els universitaris, així com al seu personal docent entre altres.

La cita valenciana ha aconseguit reunir en aquestes dues jornades a prop 25 vaixells, els quals han competit sota unes molt bones condicions de vent que han permés completar el programa previst. En la jornada de dissabte 11 la flota va afrontar una regata costanera de 15 milles nàutiques, amb un vent del 050° de 11-12 nusos d’intensitat a l’inici de la prova i que va anar baixant. En aquesta segona jornada el comité ha muntat un recorregut sobrevent-sotavent de 6,9 milles (2 cenyides i 2 popes) sobre un eix del 110é amb 12 nusos d’intensitat.

Genio 4 mana en la flota dels ‘grans’

En la classe ORC 0 a l’ORC 2 poques sorpreses, tant en la regata costanera com en la de bastons. El Genio 4 (RCN València), de Javier de Tomás, ha aconseguit el triomf en temps compensat en ambdues. En la regata costanera va collir un doble triomf: temps real i compensat, sent el més ràpid amb poc més de 2 hores i 20 minutos a completar aqueixes 15 milles establides. Majoche, també del nàutic de València i armat per Alejandro Fliquete, anava a ser segon mentre que el Slainte (CN Cullera), d’Alejandro Grau es va quedar amb el tercer lloc.

La dues primeres places s’anaven a repetir en aquesta segona jornada: Genio 4 primer i Majoche segon, encara que ara anava a ser el First 40.7 de la UPV (RCN València) qui s’anava a quedar amb el tercer lloc.

Amb aquests resultats el podi en aquesta classe es tanca amb Genio 4 sumant 2 punts, seguit de Majoche amb 4 i UPV amb 7, els mateixos que ha obtingut el vaixell de Cullera, Slainte.

Màxima igualtat en ORC 3 en el qual ha destacat el Per fi 3

Molt més igualada ha estat la classe ORC 3, encara que X-35 Por Fin 3 de Millán Alvárez ha imposat la seua llei amb dos triomfs parcials. Blue Lizard, d’Eduardo Tur, va començar amb un 2 lloc ahir però hui no ha superat la 4a plaça. Tikismikis, liderat per Ignacio Bañón més dels acarone, amb un parcial 3r el dissabte, però hui a caigut al 5é lloc. Chatín, armat per José Rubio, hui ha pogut concloure 2n en temps compensat, encara que en la regata costanera va marcar un DNC.

Aquax es porta el trofeu en ORC 4

La flota ORC 4 ha sigut un calc de l’anterior i també amb un denominador comú: Aquax (Un Mar Sin Barreras), de Manuel Martínez, ha aconseguit aigües valencianes dos triomfs parcials que li han permés portar-se el trofeu de la UPV.

Guaira (CN Port Saplaya), de Vicente de Diego, amb parcials de 4-2 aconsegueix la segona plaça, mentre que Inquietín de Vicente Alhambra amb uns números de 3-4 es queda en el tercer lloc del podi.

El lliurament de trofeus ha comptat amb la presència d’Alicia López Yeste, responsable de l’Àrea d’Esports de la Universitat Politècnica de València; Rafel Xirivella, vicepresident de la FVCV i Alejandro Fliquete, president del RCN València, qui ha estat acompanyat per José Francisco Rubio, Secretari.

Clasificaciones XXII Trofeo Universitat Politècnica de València