Els ‘Jocs Esportius 2019’ tiren el tancament i ja miren al nou format de competició per a 2020

Els ‘Jocs Esportius 2019’ tiren el tancament i ja miren al nou format de competició per a 2020

Els Jocs Esportius 2019, per a xiquetes i xiquets nascuts entre 2007 i 2011, tancaven a principis del mes de juny en el Club Nàutic de Santa Pola. Una edició que ha sigut un nou èxit organitzatiu i de participació. Uns motius que han portat a la Federació de Vela de la Comunitat Valenciana i al seu Comité de Competició a buscar noves fórmules, més atractives i amb l’objectiu marcat en els joves regatistas que s’inicien en la competició.

En aquest sentit la Federació ha volgut tancar aquest passat dimecres, 12 de juny, en el Club Nàutic Moraira les bases per als ‘Jocs Esportius 2020’ amb un format que serà única i exclusivament amb un vaixell col·lectiu, fomentat així el treball en equip, la integració i la bona relació entre les joves i noves promeses de la Vela en la Comunitat Valenciana.

Pel que respecta a l’edició de 2019 i que es tancava a Santa Pola, després de 12 jornades en diversos punts de la Comunitat Valenciana, destacant les Escoles de Vela de Torrevieja, Benidorm, Dénia, València i Escola Municipal Marina València, es va celebrar la gran final amb una alta participació, bona organització i unes magnífiques condicions de vent i mar per a aqueixos joves regatistas que accedien per primera vegada a una regata oficial en competició, tant a nivell individual amb l’Optimist com a col·lectiu amb els vaixells de l’Escola de Santa Pola.

Per a tots el més rellevant a Santa Pola no va ser el podi final, sinó les sensacions viscudes en les tres jornades, dues d’elles de competició i formació amb vista a fer el salt a l’Optimist B i Optimist C.