Els Hansa 303 alcen a Xàbia el teló de la Comunitat Valenciana Olympic Week

Els Hansa 303 alcen a Xàbia el teló de la Comunitat Valenciana Olympic Week

Amb l’inici de la primera competició, aquest dijous 7 de febrer, en la qual prendrà part la flota de vela adaptada Hansa 303 en la seu del Club Nàutic de Xàbia, s’alça el teló a la 5a edició de la Comunitat Valenciana Olympic Week i que conclourà diumenge que ve, 10 de febrer, en les seus del RCN València, RCR Alacant i RCN Torrevieja i Xàbia.

La regata, organitzada per la Federació de Vela de la Comunitat Valenciana i que compta amb el suport dels quatre clubs, acull les classes olímpiques, juvenils i paralímpica, a la qual s’inclou Kitesurf i Ràdio Control, formant part del Circuit Olímpic Espanyol de Vela (COEV). Una cita que reuneix en aquestes quatre jornades a prop de 400 regatistas competint en 18 classes de vela diferents. La regata de la Comunitat Valenciana té diversos al·licients per als regatistas nacionals ja que és valedora per a la Copa de España de Laser Standard, Hansa 303 i puntuable per a la Copa de España de Fórmula Windsurfing, Fórmula Kite i Raceboard, mentre que per a la classe de Radiocontrol IOM serà puntuable per a la Copa Associació.

La vela adaptada, protagonista a Xàbia

El nàutic de Xàbia, primer a entrar en escena, acollirà en les seues aigües al costat dels Hansa 303 a la flota 2.4mR amb prop de 10 vaixells amb representació internacional del Brasil i Suïssa. El grup estarà compost per part dels millors regatistas del panorama nacional en els quals destaquen els paralímpics Paco Llobet (Londres 2012 en 2.4mR i el Brasil 2016 a Sonar) i el local i integrant de l’equip paralímpic espanyol, Rafa Andarias.

En els Hansa 303 també estaran els millors, entre els quals es troba la potent flota balear de CV Port D’Andratx o del mateix RCN Palma. A ells se sumen els regatistas de Madrid, Regió de Múrcia o Gran Canària. Aquesta classe, donat el seu reglament, comporta una jornada més de competició ja que alternament competeixen en individual i doble.

Els Finn i Classe A manen a València

Un any més la capital del Túria i en el seu club: RCN València, acollirà la classe olímpica Finn, acudint les grans promeses d’aquesta classe a nivell nacional, procedents de Catalunya, Galícia i Comunitat Valenciana, als quals s’uneixen Ucraïna i Àustria. Al costat d’ells estaran els Clase A, amb els regatistas locals com a màxim exponent.

Alacant gaudirà del windsurfing, kitesurf i els 420

La seu del RCR Alacant, amb el seu punt de trobada en el base de l’Escola de Vela del club alacantí, torna a comptar amb els millors representants de les diverses classes de windsurfing: BIC Techno 293, Raceboard, Formula Windsurfing, a més dels millors especialistes de 420 i Kitesurfing entre els quals es troba l’equip de Polònia al complet.

180 regatistas de Laser a Torrevieja

El RCN Torrevieja acolliran en les seues aigües a la major flota de la ‘Olympic Week’ amb els Laser de protagonista que arriben a sumar quasi 180 vaixells entre Laser 4.7 (92), Laser Radial (62) i Laser Standard (23) procedents de diversos punts de la geografia nacional, a més d’una important presència internacional de Bèlgica, Rússia, Txèquia, Àustria, Hongria, Polònia, Noruega i Ucraïna.

Cal assenyalar que en aquests dies previs la Real Federación Española de Vela ha triat les aigües torrevejenses com a punt de trobada per a un entrenament Nivell 3 de la flota Laser que està dirigit pels tècnics nacionals Lucia Reyes i Antonio Mínguez.

El club de la Vega Baja també comptarà en la seua seu amb les flotes 49er i 49er FX i encara que la seua participació s’ha vist compromesa per la participació espanyola en la cita internacional de Miami sí que hi haurà participació nacional amb un total de 5 tripulacions, per la qual cosa el títol de campionat d’Espanya es decidirà en els dies 21 al 23 de febrer. La classe Radiocontrol IOM serà una altra les classes convidades a participar, al costat dels Flying Dutchman, aquests últims competiran en les dates en la qual ho faran els 49er.

WEB OFICIAL DE LA COMUNITAT VALENCIANA OLYMPIC WEEK