Els Creuers i Optimist brillen en la cita d’Alacant Port de Trobada després de tancar-se la primera jornada

Els Creuers i Optimist brillen en la cita d’Alacant Port de Trobada després de tancar-se la primera jornada

Els campionats Autonòmics de Creuers i Optimist B per Equips tanquen la seua primera jornada complint amb el programa. Jornada brillant per a la vela en la capital de la Costa Blanca, dins de l’incomparable marc de les activitats previstes en el programa Alacant Port de Trobada, que ha comptat amb la col·laboració de la Federació de Vela de la Comunitat Valenciana i els clubs seus de les proves regionals: RCR Alacant i CN Alacant Costa Blanca.

En la flota de creuers i amb un vent de Llevant que ha arribat als 20 nusos d’intensitat en la segona prova, al que s’ha afegit una ona de 2 metres, s’ha pogut complir amb el programa de 2 proves per a tots els grups.

Els favorits compleixen en les seues respectives categories

Després de les dues proves i una vegada obtinguts els temps compensats els favorits han complit amb les expectatives. En els ‘grans’ Marina Greenwich (CN Campomanes), amb parcials de 2-1, es col·loca líder provisional en ORC 1, això sí, compartint el primer lloc amb un altre dels grans favorits, el murcià Pez de Abril (CN Portmán) amb números de 1-2. El tercer lloc és per al calpí Ítaca IX (RCN Calpe) que ha signat dos tercers llocs.

Quant als ORC 2, els que opten al podi també han demostrat el seu nivell. Maverta (RCN Torrevieja) ha imposat la seua llei i amb sengles triomfs parcials pel que lidera el grup. Després del torrevejense li segueixen Guaguanco II (CN Altea) amb 4 punts (2-2) i Spirit Marine Four (RCR Alacant) que compta amb 6 punts (3-3).

Pel que respecta als grups ORC 3-4, el local Tanit IV (RCR Alacant) s’ha col·locat líder després de tancar la seua participació amb dos triomfs parcials. Kalamandurrio (CN Altea) és segon amb 4 punts (2-2) mentre que Pajuelín XIII Benidorm (CN Benidorm) és tercer amb 7 punts (3-4).

Dénia i Calp mana en el Grup Or de l’Autonòmic d’Optimist B

La flota dels Optimist B, amb 10 equips, han aportat un plus d’espectacle a les activitats programades per Alacant Port de Trobada, desenvolupant tota la seua competició en la dàrsena interior del port alacantí, per la qual cosa el nombrós públic que ha visitat el village de la ‘The Ocean Race’ ha gaudit amb la competició de les joves promeses de la vela de la Comunitat Valenciana. Després de completar-se dos round robin (sèrie de trobades) i establir el desempat entre els dos tercers de cada grup, s’han pogut establir els grups Or i Plata.

En el primer d’ells, amb RCN Dénia, RCN València, CN Altea, RCN Calpe i RCR Alacant, amb 4 trobades disputades, Dénia i Calp es col·loquen líders provisionals després de guanyar les seues dues trobades. Uns resultats que també han sigut un calc en el grup Plata, configurat pels clubs del RCN Torrevieja CN Xàbia, CN Santa Pola, CN Alacant Costa Blanca i CN Campello, en el qual Torrevieja i el Campello lideren el grup després de completar-se quatre trobades.

Pluja per a l’última jornada de la gran festa de la vela de la Comunitat Valenciana

Per a la segona i última jornada en la cita alacantina està previst una regata costanera per a la flota creuer, mentre que la flota d’optimist espera poder tancar aqueix round robin per a establir el quadre de guanyadors en el campionat regional de la classe per equips.