El Trofeu UPV de vela torna a unir a universitaris i regatistas

El Trofeu UPV de vela torna a unir a universitaris i regatistas

Aquest cap de setmana, el Real Club Nàutic de València celebra el seu conegut Trofeu UPV de vela, que des de fa 22 anys i que acosta aquest esport a la comunitat universitària. La regata, organitzada al costat de la Universitat Politècnica de València, té l’objectiu de fomentar la pràctica de la vela entre els universitaris, per la qual cosa la tripulació dels vaixells participants ha d’estar composta en un 50% per alumnes, professors, personal d’administració i serveis o socis esportius de la UPV.

No és necessari aportar experiència ni coneixements nàutics, sol interés i ganes de participar. De fet, en totes les edicions d’aquesta prova molts dels participants universitaris han acabat unint-se de forma permanent als equips de regates, convertint-se en membres de la tripulació per a tota la temporada, i complint així el propòsit de la prova.

Enguany, com a novetat, s’ha introduït la participació de les classes A2 i Promoció, que s’uniran a la resta de la flota de les classes 1, 2, 3 i 4. Després del repartiment de tripulants en les embarcacions, el dissabte i diumenge se celebraran les proves en el mar, que consistiran en un recorregut costaner el dissabte i una prova sobrevent – sotavent, el diumenge. Després de les proves en el mar, universitaris i regatistas podran compartir una paella en la base de regata tant el dissabte com el diumenge, quan se celebrarà també el lliurament de trofeus.