El Trofeu RCN Calpe de Vela Lleugera 2019 ja té als seus nous campions

El Trofeu RCN Calpe de Vela Lleugera 2019 ja té als seus nous campions

El Trofeu RCN Calpe Vela Lleugera 2019 ha coronat hui als seus nous campions. Una segona jornada molts millor que la d’ahir, quant a les condicions de vent, permetent completar en totes les classe 4 proves, per la qual cosa la cita calpina tanca amb 5 de 6 proves programades. Aquesta circumstància ha permés aplicar 1 descarte, per la qual cosa la classificació general ha donat una important gir en totes elles.

En la flota Laser 4.7 el valencià Marcos Altarriba (RCN València) en SUB18 no ha tingut problemes per a dominar el grup, encara que un BFD en la primera prova del dia li anava a condicionar, encara que el seu nivell ha quedat patent després amb 3 triomfs parcials. En SUB16 tampoc anava a tindre problemes Mariano Cebrián (CN Benidorm-RCN Calpe), començant el dia amb un 3r per a signar després tres segons llocs. En dones, la balear Miriam Sitges (CN C’an Pastilla) ha anat de menys a més, la qual cosa li ha permés acabar primera en dones SUB18 i tercera en la general absoluta. En el grup SUB16 el títol també ha anat a les illes de les má de Carla Paoli (CN Cala Gamba).

Ascen Roca (RCN Torrevieja) ha aconseguit reposar-se hui del BFD d’ahir, i amb bons parcials de 1-5-1-2, li ha permés aconseguir el triomf a Calp, tant en la seua categoria com en la general absoluta, aqueixos sí amb un xicotet marge d’1 sol punts sobre e l segon, Carlos Sánchez (RCN València) sent a més el primer en SUB19. En aquesta categoria la primera dona ha sigut la local Lara Himmes.

Poques sorpreses en Laser Standard, amb un nivell alt el que ha oferit l’alteano Gonzalo Suarez (CN Altea) signant hui tres triomfs parcials i un ahir, en la prova que iniciava la jornada Suarez concloïa segon. Aquests números li proclamaven campió amb 3 punts d’avantatge sobre el segon, José Vicente Gutiérrez (RCR Alacant) i 7 sobre el tercer: Javier Muñoz (Marina Sailing Club).

Més igualada ha estat la flota de 420, amb moltes canvis en la general i en cadascuna de les proves completades hui. Si bé Silke Ter Meulen i Mira Suñer eren els primera hui a anotar-se un triomf parcial, després les coses canviaven. La regularitat de tots dos els ha permés acabar primers amb 11 punts. Juan Santos i Aleksis Tjurins han sigut segons amb 14 i Santiago García i Vicente José García, tercers amb 16 punts. Tots navegant sota la grímpola del CN Altea.

Sense problemes per al tàndem valencià ‘Quicorras’ Urios i Filippo Benetti (RCN València) en 29er. Cinc de cinc i mantenint el bo nivell amb el qual van acabar la temporada anterior amb aqueixa Copa d’Espanya. La segona, a més primeres dones, ha sigut per a la parella local format per les germanes Sara i Isabel Momplet. Bon nivell de les calpines en la seua estrena en la classe a casa (van debutar a Santander en la Copa d’Espanya) amb parcials de 2-2-2-2-3, sumant 11 punts.

El lliurament de trofeus, que han sigut elaborats pel Centre Ocupacional Mayte Boronat, s’ha celebrada en el club calpí, i ha comptat amb la presència d’Hilde Backaert. i Domingo Sánchez García, regidors de l’Ajuntament de Calp; Carina Gimeno Uribes, Delegada de Vela del Real Club Nàutic Calpe i Carlos Torrado Campos, president de la Federació de Vela de la Comunitat Valenciana.

REGATA AUTONÓMICA VELA LIGERA / RCN CALPE