El Trofeu MKIII-Rafael Morán culmina la seua 7a Edició consolidant-se com a regata de referència al Mediterrani

El Trofeu MKIII-Rafael Morán culmina la seua 7a Edició consolidant-se com a regata de referència al Mediterrani

Les 42 embarcacions participants, vingudes de tots els Clubs Nàutics des d’Altea al Nord fins al RCR Cartagena pel Sud, van competir sota unes condicions d’escàs vent tots dos dies. El dissabte Eolo es va fer esperar fins a les 13’50 hores, que amb una intensitat de 5/6 nusos del 140é, va permetre finalment les eixides previstes per a cada classe.

El diumenge, tres van ser els intents de comité per a finalment llançar a les flotes a la 11’20 hores amb un tímid vent del 280é de 3/4 nusos. Després de desaparéixer completament el vent en la badia, a les 12’15 hores el comité va optar per anul·lar la prova del dia, enviar a les tripulacions a terra, fent valdre les classificacions de la jornada anterior.

Autoritats Polítiques, Federatives, i una àmplia representació d’Armada i Exèrcit Espanyol, van acompanyar a un emocionat Rafael Morán que va presidir el lliurament de trofeus.

En ORC Ral·li va véncer l’embarcació Taulaí, amb la seua jovencísima tripulació patronejada per Juan Miguel Pareja, segon Dofi 2 de Joaquín P. Blasco i tercer Repelón de Fanny Ruíz, tots del Club Nàutic Santa Pola.

En ORC B primer Chispetrén d’Artemio Payá del RCR Alacant, segon el local Despelote de Jorge García i tercer Dax de Sergio Durá, tambien del club alacantí.

En ORC A primer El Carmen-Elite Sails l’embarcació de José Coello del RCR Cartagena que suma aquest títol i el de Campió Absolut en la General ORC, al brillant palmarés aconseguit enguany, segon Tanit-Medilevel d’Ignacio Campos representant al RCR Alacant i tercer Foxy Lady de Klaus Bauer del CN Campello.

Rafael Morán va fer lliurament personalment dels Trofeus “Esperit i Tradició”, que van recaure enguany en la persona de José Coello en reconeixement a tota la seua trajectòria i en l’Armada Espanyola, el qual va ser recollit pel  Vicealmirall Cap de l’Arsenal Militar de Cartagena Sr. Aniceto Rosique Nieto.

El propi Vicealmirall, va fer lliurament del Trofeu Juan Sebastián Elcano, aportat per l’Armada Espanyola, que apadrinava aquesta edició, amb motiu del 500 Aniversari de la gesta dels marins espanyols Magallanes i Elcano. Trofeu que va rebre el gran protagonista de la jornada, El Carmen-Elite Sails.

El cava i l’aperitiu posterior, van posar colofó als actes socials, que van acompanyar durant tot el cap de setmana una regata que va rebre els elogis de tots els assistents.

CN Santa Pola 

RESULTATS