El ‘Tanit’ es porta la Reina i el ‘Brujo’ el Circuit Mediterrani de Vela

El ‘Tanit’ es porta la Reina i el ‘Brujo’ el Circuit Mediterrani de Vela

Després de tres dies d’intensa competició el XXI Trofeu SM La Reina – Regata Homenatge a l’Armada Espanyola – XXXII Copa Almirall Marcial Sánchez – Barcáiztegui deixava nous campions al seu ja dilatat palmarés. En el quadre dels vaixells de la Comunitat Valenciana el Tanit IV Medilevel (RCR Alacant) de Mª José Vila ha sigut el millor, ja que ha sigut l’únic guanyador en la classe ORC 3-4. També es va fer lliurament dels trofeus del Circuit Mediterrani de Vela en la qual el local Brujo (RCN València) d’Alberto de Castro es va fer amb el primer títol d’aquest circuit de regates amb el PalmaVela de Palma, Godó de Barcelona i la Reina de València.
 
Enguany la regata ha comptat amb un alt nivell en el mar, amb 46 embarcacions barallant per la prestigiosa efígie de la victòria en les classes ORC 0 – 1 Varadero València, ORC 2 i ORC 3-4 i 21 vaixells més de classe promoció prenent part en el nou Trofeu Fundació RCNV 116 anys. 
 
El Trofeu SM La Reina ha comptat en aquesta edició amb grans noms de la vela entre els seus participants, com Rayco Tabares, campió del món de J80 i amb un ampli palmarés tant en vela lleugera com de creuer; el campió de Copa Amèrica Alberto Barovier, navegant a bord de l’Aifos de l’Armada Espanyola, l’olímpic Jochen Schueman, amb l’One Group; Axel Rodger, Nano Negrín, Kiko Sánchez-Luna, el valencià Nacho Braqueháis, o els portuguesos Nuno Barreiro, en el Porrón IX i Afonso Dominguez, entre altres. 
 
El camp de regates del RCN València, batejat des de la primera jornada de competició i per a l’avenir com a “Camp de Regates Manel Casanova” no ha defraudat, i ha comptat amb el conegut vent tèrmic del sud-est, que ha permés disputar un total de cinc de les sis proves previstes, ja que  en aquesta última jornada el vent ha entrat una mica més tard.
 
Rats on Fire repeteix la victòria de 2017
 
El Swan 45 de Rafael Carbonell, del CN Arenys de Mar, ha signat una actuació impecable en la classe ORC 0 – 1 Varadero València, amb tres primers llocs, un segon i un tercer que li han proclamat vencedor, res menys que nou punts per davant del segon classificat, l’alemany Dralion, de Peter Finis, que hui signava el seu pitjor resultat amb una sisena posició. L’embarcació conduïda per Rayco Tabares, que revalida així la victòria reeixida en 2017, s’ha fet també amb el ClubSwan a la millor embarcació d’aquesta classe. 
 
Un altre Swan 45, el valencià Porrón IX de Luis Senís, del RCN València, ha anat millorant posicions fins a col·locar-se en posició de podi en la segona jornada, que ha conservat hui fent-se amb el broce pese a l’amenaçador Brujo d’Alberto de Castro. 
 
“Hem tingut bones condicions de vent i el comité estava molt encertat. Malgrat haver tret 9 punts al segon, hem estat en les regates molt prop dels altres vaixells i ha sigut un campionat molt interessant. L’any passat vam tindre una desqualificada, i enguany teníem moltes ganes d’intentar aconseguir la victòria i revalidar el títol de 2017. Ho hem aconseguit i estem molt contents per això”, comentava Rayco Tabares, patró del Rats on Fire. 
 
El Carmen Elite Sails, vencedor absolut
 
En aquesta XXI edició, el títol de vencedor absolut del Trofeu SM La Reina s’ha anat a Cartagena, gràcies a la incontestable actuació del Carmen Elite Sails, de Sinergia Racing Group del RCR Cartagena, patronejat per José Coello, que no ha baixat de la primera posició en totes les proves, alçant-se amb la victòria en ORC 2 i amb el títol de vencedor absolut de la regata, atorgat a l’embarcació amb millors resultats generals en totes les classes, que enguany a més ha portat aconseguisc el Trofeu V Centenari, atorgat a l’embarcació el bust de Juan Sebastián Elcano. 
 
El mallorquí Vell Marí, de Joan Cabrer, amb Teo Matheu com a patró, ha aconseguit guanyar-li la mà en l’última mànega a un veterà del podi de la regata, el torrevejense Maverta, campió en la classe ORC 2 en les últimes dues edicions de la regata. Els de Joan Cabrer han sigut segons hui, pujant posicions fins a la segona plaça i empatats a punts.
 
Tanit IV Medilevel, campió en ORC 3-4
 
La classe més nombrosa de la regata amb 17 embarcacions en lliça, ha tingut com a vencedor a l’alacantí Tanit IV – Medilevel, de María José Vila Valero, del RCR Alacant, que partia hui amb un còmode avantatge que li ha permés conservar el lideratge malgrat ser cinqué en la prova de hui. Els uruguaians de Lady Mariline han mantingut la seua regularitat, fent-se amb la segona plaça i amb el d’Almeria Peneque Pro, en tercera posició un punt per darrere. 
 
“Estem molt contents amb el resultat. Hui l’objectiu era tindre una mica controlat al qual anava segon, i teníem un marge de tres punts. Hem aconseguit sumar un punt més a aqueix avantatge i quedar a quatre punts del segon. El vaixell ha rendit molt bé i la tripulació ha fet un treball estupend”, assegurava Nacho Campos, patró del Tanit IV – Medilevel, la pròxima cita del qual serà el Trofeu Tabarca. 
 
Tetis i November, guanyadors de l’I Trofeu Fundació
 
El Trofeu SM La Reina estrenava també enguany el Trofeu Fundació RCNV 116 anys que commemora la fundació del club, i que està dedicat a Paco Balaguer, secretari de l’entitat durant 35 anys. Aquest nou trofeu ha constat de dues proves consistents en sengles recorreguts sobrevent – sotavent per a les embarcacions de classe Promoció, que han navegat dividides en les classes Promo A i Promo B. 
 
En Promo A el vencedor ha sigut November, d’Alfonso Sabater, del RCN València, amb la segona plaça per a Chatin de José Francisco Rubio, i tercer lloc per a Balu de Raúl Armero. La classe Promo B ha tingut com a vencedor a Tetis, de Fernando San José Gil, del RCN València, seguit de Wailea, de Jaime Linares, del CN Canet d’en Berenguer i amb Formidable de Vicente Meseguer en tercera posició. 
 
El Circuit Mediterrani corona als seus vencedors
 
El Trofeu SM La Reina és també l’última prova puntuable del Circuit Mediterrani de Vela, integrat per les regates Sail Racing PalmaVela (8-12 maig), Trofeu de vela CaixaBank Conde de Godó (23-26 maig) i Trofeu SM La Reina (5-7 juliol), un circuit que s’estrena en 2019 i en el qual se suma la puntuació corresponent a la posició que cada vaixell ha obtingut en la classificació general final de cada regata, sense cap descarte. 
 
Els vencedors d’aquest nou Circuit, que han recollit el seu premi a València, han sigut Brujo, d’Alberto de Castro, del RCN València, en ORC 1; Vell Mari VI, de Joan Cabrer, del RCN Palma en ORC 2 i Vertigo Dos Texia, del RCN Barcelona, en ORC 3. 
 
El Premi Interclubs del circuit ha sigut per al RCN Barcelona, que custodiarà aquest trofeu fins a la següent edició. 
 
El ‘Estrella Azul’, major estalvi d’energia
 
Finalment l’embarcació d’Eduardo el Genovés del RCN València ha sigut l’embarcació de la classe First 40.7 que més energia solar ha recollit, per la qual cosa s’ha portat el Trofeu Bet Solar. 
 
El lliurament de trofeus ha comptat amb la presència del president del RCN València, Alejandro Fliquete; l’Almirall Director d’Ensenyament Naval, Victoriano Gilabert; el vicealmirall Comodoro del Trofeu SM La Reina, Jaime Rodríguez – Toubes; la presidenta de la Real Federació Espanyola de Vela, Julia Casanueva; el director de la Fundació Turisme VLC, Toni Bernabé; el director del Trofeu SM La Reina, Rafel Xirivella; el vicepresident del RCN València, Manuel Montánchez i el delegat de creuers del club, José Francisco Rubio. 
 
També han estat presents el president del RCN Palma,  Javier Sanz; el del RCN Barcelona, Toni Guiu; el director general de Varadero València, Santiago Donat;  el director general de Bet Solar, Borja Pellicer, i Jerome Mainemare, de Club Swan. 
 

RESULTADOS