El RCRA presenta als mitjans la XXIV edició del Tabarca Vela Diputació d’Alacant en un marc incomparable

El RCRA presenta als mitjans la XXIV edició del Tabarca Vela Diputació d’Alacant en un marc incomparable

Poc després de la 13:00h. a la terrassa del Real Club de Regates d’Alacant, i sota un marc incomparable, donava començament la trobada amb els mitjans que l’organització tenia preparat per a detallar tots els detalls de l’esdeveniment. A la trobada han assistit com a interlocutors; Antonio Peral en representació de la Diputació d’Alacant, Jose Luis Berenguer Concejal d’Esports de l’Ajuntament d’Alacant, Maria José Rodríguez Vicerrectora de Responsabilitat Social, Inclusió i Igualtat de la Universitat d’Alacant, Miguel López Presidente del RCRA i Guillermo Beltri Director esportiu i de Seguretat del RCRA.

Com a personalitats militars van assistir a l’acte; Juan Bosco Subdelegado de Defensa, Francisco José Rodríguez Teniente Coronel de la Guàrdia Civil, Gustavo Gutiérrez Comandante Naval d’Alacant, Alfonso Blas Comandante del MOE, entre altres personalitats i patrocinadors.

En aquest esdeveniment nàutic esportiu, que es durà a terme entre els dies 11 i 14 de juliol, competiran més de 50 embarcacions, algunes d’elles de primer nivell, i mes de 500 regatistas inscrits fins al dia de hui. Les embarcacions participants procedeixen de Catalunya, Múrcia, Balears, Andalusia i per descomptat, els principals vaixells de la flota creuer de la Comunitat Valenciana. Entre les principals embarcacions estaran en categoria ORC1, el Brujo i el Pez d’Abril. En ORC2, Carmen i Maverta i, en ORC3, Tanit-Medilevel i Kalamandurrio. Tots ells amb un ampli palmarés tant a nivell nacional com internacional.

La regata Tabarca Vela Diputació d’Alacant és una competició que té lloc en aigües d’Alacant durant tres intensos dies de proves, en els quals el divendres 12 estan programades dos pispes sobrevent/sotavent. El dissabte 13, la flota completarà un xicotet recorregut en la Badia alacantina per a posteriorment posar proa a l’Illa de Tabarca, donant nom a la regata, per a, donar la volta a la mateixa i prendre arribada en les proximitats del Port d’Alacant El diumenge, per a posar fi a la competició, s’han programat recorreguts de sobrevent-sotavent, concloent d’aquesta manera la jornada, donant pas el posterior lliurament de trofeus.

Ajuntament i Diputació d’Alacant reafirmen el seu compromís amb el Tabarca Vela i els esports nàutics.

Tant l’Ajuntament com la Diputació d’Alacant han reafirmat la necessitat de reforçar l’acostament als esports nàutics, així com la importància que Alacant, i concretament el Club de Regates siguen organitzadors d’una de les competicions nàutiques més importants del Mediterrani.

Per això, totes dues institucions s’han compromés a reforçar el seu suport per a la XXV edició de la Tabarca Vela Diputació d’Alacant, donant així un impuls en les seues noces de plata.

Una regata compromesa amb el medi ambient

La regata està classificada de nivell 0 i és classificatòria per al Campionat d’Espanya de Creuer de la Zona Comunitat Valenciana. Per això, tal com s’ha exposat en la roda de premsa, l’organització ha volgut apostar per convertir-la en una Regata sostenible, amb el menor impacte mediambiental possible, buscant així aconseguir reduir-lo a zero en futures edicions.

Tal com ha recalcat M. José Rodríguez és important que un esdeveniment com el Tabarca Vela Diputació d’Alacant i una institució com el RCRA aposte per la sostenibilitat i per la conscienciació de la ciutadania en matèries socials, com el medi ambient, la inclusió de persones amb diversitat funcional i la integració de la dona en les tripulacions.

Tabarca Vela al Circuit Mediterrani

Miguel López ha declarat la intenció del RCRA i la seua Junta Directiva a incloure aquesta regata en el circuit Mediterrani de vela al costat de la Copa del Rei i el Trofeu Conde de Godó, i el seu objectiu per a la XXV edició de la prova és organitzar una regata de travessia entre Alacant i Palma que servisca de pont a la flota de la Península que vaja a competir en la pròxima Copa del Rei del RCNP.

Text i fotos: RCRA