El Circuit Mediterrani de Vela presenta la seua II edició

El Circuit Mediterrani de Vela presenta la seua II edició

Després de l’èxit de participants l’any de la seua estrena, el Circuit Mediterrani de Vela celebra la seua segona edició unint tres de les regates de creuer més destacades del panorama nacional: la Sail Racing PalmaVela (7-10 maig), el Trofeu de vela CaixaBank Conde de Godó (28 – 31 maig) i del Trofeu SM La Reina (2 -5 juliol). El circuit ha celebrat aquest matí la seua presentació oficial en el marc del València Boat Show, amb la presència del president del Real Club Nàutic de València, Alejandro Fliquete, el president del Real Club Nàutic de Palma, Javier Sanz, el director esportiu del Real Club Nàutic de Barcelona, Pere Cerquella; el vicepresiente de la Federació Espanyola de Vela i responsable del comité de creuers, José Martínez, i la regidor d’Esports de l’Ajuntament de València, Pilar Bernabé.

El Circuit Mediterrani de Vela és una iniciativa conjunta dels reals clubs nàutics de Palma, Barcelona i València, que pretén vertebrar el calendari nacional de regates per a incentivar la participació de les embarcacions en proves de fora de la seua comunitat d’origen.

Així, les embarcacions que participen en el Circuit Mediterrani de Vela poden gaudir de tarifes  d’amarre reduïdes  en els clubs organitzadors quan estan en trànsit d’una competició a una altra, i a més les que prenguen part en els tres esdeveniments d’enguany tindran inscripció gratuïta en la Sail Racing PalmaVela, en el Trofeu de vela CaixaBank Conde de Godó i en el Trofeu SM La Reina del 2021.

Una classificació conjunta

El circuit, en el qual participen creuers ORC, compta amb una classificació per cada classe, en la qual se suma la puntuació corresponent a la posició final de cada vaixell en cadascuna de les regates que el componen, sense cap descarte.

Així, encara que les embarcacions que participen en alguna de les tres competicions puntuaran per al Circuit, només podran optar al títol de vencedor les unitats que hagen pres part en almenys dues de les tres regates.

Gran Premi al Millor Club del Mediterrani

A més del premi al primer classificat de cada classe, el Circuit Mediterrani de Vela inclou el Gran Premi al Millor Club del Mediterrani, per al qual puntua el vaixell millor classificat de cada club en cada regata. El club vencedor es queda en possessió del trofeu durant un any, fins a la celebració de la següent edició. El lliurament de trofeus del Circuit Mediterrani de Vela tindrà lloc en l’última jornada del Trofeu SM La Reina.

Els vencedors de la primera edició del Circuit Mediterrani de Vela van ser Brujo, d’Alberto de Castro, del RCN València en ORC1, el mallorquí Vell Marí de Juan Cabrer en ORC 2, i el barceloní Vertigo Dos Texia en ORC3. Finalment, el trofeu al millor club va ser per al RCN Barcelona, que custodia el trofeu fins enguany.

Sobre les regates del Circuit

Organitzada des de 2004 pel Real Club Nàutic de Palma amb el patrocini de Sail Racing, la Sail Racing PalmaVela és ja una cita de referència en el calendari internacional que obri cada any la temporada de regates del Mediterrani. El 29 d’abril de 2004 arrancava la primera edició, que va establir les bases d’una regata amb un marcat caràcter multiclase. Hui dia la Sail Racing PalmaVela segueix fidel als seus principis, reunint flotes monotip com els TP52, de temps compensat com els ORC, de vela clàssica i d’època i la vela adaptada fins a aconseguir les 14 classes participants en l’última edició. En 2020 s’arriba a la seua dissetena edició, que se celebrarà entre el 6 i el 10 de maig. Les inscripcions per a la regata Sail Racing PalmaVela s’obriran pròximament en http://palmavela.com

Organitzat des de 1974 pel Real Club Nàutic de Barcelona, el 47 Trofeu de vela CaixaBank Conde de Godó es disputa en aigües de la Ciutat Comtal del 28 al 31 de maig de 2020. La prestigiosa competició barcelonina, una de les deganes del calendari nacional, està oberta a ORC i a monotips. Amb el patrocini de CaixaBank i el suport de la família Godó i de les institucions autonòmiques i municipals, és una cita ineludible de la vela espanyola, en la qual els equips Brivall i Rats on Fire són els reis indiscutibles, amb 16 i 10 victòries, respectivament. El Real Club Nàutic de Barcelona va ser a més el vencedor del Premi Interclubs de la primera edició del Circuit Mediterrani de Vela, i consegüentment custòdia el trofeu fins a la pròxima cita. Les inscripcions per al Trofeu CaixaBank Conde de Godó s’obriran pròximament en http://trofeocondegodo.com/es

Sota l’organització del Real Club Nàutic de València, el Trofeu SM La Reina celebrarà la seua XXII edició del 2 a el5 de juliol, sent a més Regata homenatge a l’Armada i XXXIII Copa Almirall Marcial Sánchez- Barcáiztegui. Es tracta d’una de les regates més destacades del panorama nacional, que des de fa més de dues dècades reuneix en aigües valencianes a les millors embarcacions de classe creuer ORC, comptant sempre amb el suport d’SM La Reina, la Casa Reial i la més alta jerarquia de l’Armada Espanyola, institució a la qual ret homenatge. A més, des de l’any passat, la regata està dedicada in memoriam al que va ser president del club durant més de 25 anys i figura fonamental en el desenvolupament de la vela a València, Manel Casanova. Les inscripcions s’obriran pròximament en www.trofeoreina.es