El Barbablu gunaya el Trofeu ‘Bahía de los Naranjos’

El Barbablu gunaya el Trofeu ‘Bahía de los Naranjos’

El Barbablu, capitanejat pel suecano Carlos Pavía, es va portar dissabte passat la preuada caravel·la de plata com a guanyador del XLIX Trofeu Bahía de los Naranjos, organitzat pel Club Nàutic de Cullera.

La plata va ser per al Slainte-Visit Cullera dels germans Alejandro i Marcos Grau i el bronze el va aconseguir el Fandanguito d’Ignacio Frasquet. Així els dos primers premis es van quedar a casa en ser embarcacions del Club Nàutic de Cullera, mentre que el Fanguito pertany al Real Club Nàutic de Gandia.

El ‘Bahía de los Naranjos’ és la regata més important del calendari cullerense i, a més, la prova més antiga de les que se celebren en aigües del Mediterrani espanyol.

Aquesta mítica competició va reunir un total de 22 embarcacions procedents de diferents poblacions. Encara que a punt va estar d’anul·lar-se la regata a causa de l’escàs vent. La flota va eixir cap a les 12.30 hores del migdia a la badia, però van estar esperant prop de mitja hora al fet que pujara el vent.

Escàs vent

Finalment, quan van començar a registrar-se sobre 4 nusos de vent, el jutge va decidir donar el senyal d’eixida, moment en el qual quasi totes les embarcacions van decidir allunyar-se diverses milles de la costa per a agafar una mica de vent.

Ja des del principi el Barbablu es va desmarcar de la resta de la flota i va ser el primer a creuar la primera boia que marca la classificació general. El Slainte va creuar segon i, encara que li seguia els passos, no va aconseguir aconseguir-li, tampoc en la segona volta (que determina la classificació per categories).

L’escassetat de vent va complicar la prova, però encara així el Barbablu, que tenia un total de 10 persones en la seua tripulació, va eixir victoriós. Mentre que, altres vaixells van decidir retirar-se davant les dificultats per a avançar.

Pavía recordava amb afecte que fa just 40 anys, en 1979, va ser la primera vegada que va guanyar aquesta regata i posteriorment ha tornat a véncer en diverses ocasions. Però sobretot va voler agrair “la importància que vaixells amb condicions molt diferents, que no poden guanyar la regata, facen la regata igualment”, va dir Pavía, en agraïment a xicotets velers que participen tots els mesos en aquestes proves, malgrat que saben que és pràcticament impossible que guanyen alguna vegada.

Després de la competició, es va celebrar un menjar i el lliurament de trofeus, a la qual va assistir el regidor d’Esports de l’Ajuntament de Cullera, Javier Cerveró; el president del Club Nàutic, Jose Luis Micó i el vicepresident de la Federació de Vela de la Comunitat Valenciana, Rafel Xirivella.

Classificació per categories

Per categories, en la classe 1 va véncer el Sarantín, seguit de Lasalada (el vaixell més xicotet de la flota) i el Phoebe. En la classe 2 va guanyar el Fandanguito i per darrere van quedar el Tourane i l’Impossible. Mentre que, en la classe 3 el guanyador va ser el Barbablu, seguit de l’Espitos Un i el Slainte-Visit Cullera.

L’any vinent el Trofeu Bahía de los Naranjo complirà mig segle i des del club ja han anunciat que organitzaran una gran celebració; a més Cerveró va assegurar que l’Ajuntament els recolzarà en tot el que siga possible.