CEACNA acorda en la seua reunió anual importants polítiques en defensa dels clubs nàutics

CEACNA acorda en la seua reunió anual importants polítiques en defensa dels clubs nàutics

Es va celebrar l’Assemblea anual de la CEACNA, Confederació Espanyola d’Associacions de Clubs Nàutics, a l’illa de la Palma amb l’assistència de representants de cadascuna  de les associacions autonòmiques que la conformen i la majoria dels clubs nàutics de la comunitat canària. La reunió es produeix just el mateix dia que se celebra el Dia Mundial dels Oceans.

José Jaubert, President de la CEACNA, manifestava que està satisfet perquè “la unió nacional dels clubs nàutics entorn de la CEACNA és el que ens permet realitzar polítiques de treball a nivell nacional amb les institucions del Govern d’Espanya en defensa dels interessos dels Clubs Nàutics.”

Les polítiques aprovades hui giren entorn de la importància que cada vegada més té tota la nova legislació nacional sobre les concessions administratives dels ports, la legislació mediambiental i la que afecta a la nàutica esportiva. Aquestes polítiques aprovades constitueixen els pilars de l’actuació de la CEACNA per a l’exercici 2019 i que marquen les línies de defensa dels interessos del col·lectiu nacional dels clubs nàutics, tenint com a punt fort les bones relacions amb les administracions de l’Estat Espanyol.

L’impacte que ha provocat la interpretació del RD 79/2019 de 22 de febrer, pel qual es regula l’informe de compatibilitat i s’estableixen els criteris de compatibilitat amb les estratègies marines, va anar a debat i va resultar un delos assumptes a tractar quan es constituïsca el nou Govern d’Espanya pel controvertit impacte que ha tingut aquesta normativa per a la celebració de regates de vela amb abalisament mitjançant boies, i per als abalisaments d’entrenaments dels equips de competició.

Si bé és assumit per tots els espanyols que “un mar sa és vital per a protegir-nos dels pitjors impactes del canvi climàtic, garantir la seguretat alimentària i l’estabilitat del planeta en general”, va remarcar Carlos Torrado gerent de la CEACNA, “no és menys cert que les prohibicions sense mesurar les conseqüències, poden ser fatals referides a una activitat esportiva com la navegació a vela o el rem que són mediambientalment d’impacte zero”.

Durant la reunió es van aprovar els pressupostos per a l’any 2019 i les quotes dels associats. Tenint com a principal objectiu remprender la marxa de la negociació del conveni col·lectiu nacional de treballadors una vegada es constituïsca el nou Govern. Fet aquest de vital importància per a l’organització dels clubs nàutics i de la seua força laboral. En aquest sentit el president José Jaubert, ha afegit que “La vocació aglutinadora de la CEACNA perquè els clubs nàutics espanyols mantinguen una representació nacional patronal i eficaç, és un valor necessari per a la defensa dels interessos dels clubs nàutics a nivell nacional”, ha afegit José Jaubert.

Així mateix, es van formar convenis de col·laboració nacional amb el Banc de Santander, així com amb l’Hotel Hisenda de Baix, en benefici mutu i dels associats a la CEACNA que obri una nova via de treball i de negoci per a la CEACNA i les empreses vinculades a la nàutica.

4t Simposi nacional de clubs nàutics.

L’Associació Andalusa de Clubs Nàutics, és l’encarregada d’organitzar juntament amb la CEACNA el 4t Simposi Nacional que serà a Màlaga del 14 al 16 de Novembre de 2019. Durant la reunió es va aprovar el programa del simposi així com el pressupost per a la realització d’aquest. S’obrirà el termini d’inscripció així com la web oficial del congrés a partir del 15 de Juny.

La presència d’altes autoritats de la Comunitat Autònoma Andalusa, així com de les institucions de l’Estat, tals com la Direcció General de la Marina Mercant i de Ports de l’Estat, estan confirmades. També es compta amb el suport d’ANEN, les federacions nacionals de Vela i de Rem així com diferents estaments de l’esport nàutic del panorama autonòmic nacional.

Conveni de col·laboració amb l’Associació “500 anys, I circumnavegació a vela”.

Durant la reunió es va aprovar un acord molt important perquè la CEACNA estiga present en la celebració de les efemèrides de la Primera Volta al Món de Magallanes i Elcano, i contribuir a la difusió dels actes de commemoració d’aquest V Centenari.

Amb la finalitat d’establir llits per a la realització en comú d’activitats de divulgació i formatives i, fonamentalment, per a difondre entre els més joves i la base del nostre esport nàutic, la CEACNA va aprovar la signatura d’un conveni amb l’Associació “500 anys, I circumnavegació a vela”.

Amb la signatura d’aquest conveni es tractarà de celebrar un acte a nivell nacional el dia 21 de setembre, consistent en una competició de vela lleugera que es realitzarà en cada club que desitge participar i en les quals s’exposarà la història d’aquest magnífic fet entre els joves perquè en prengueu coneixement i divulgació del nostre patrimoni cultural nàutic.

Va estar com a convidat especial a la presa d’aquest acord el Contraalmirall Pedro Luis de la Pont García-Ganges, Cap del comandament militar del Comandament Naval de Canàries. Destacant la importància de la gesta que va representar donar la volta al món a vela en les condicions de fa cinc-cents anys, el contraalmirall va manifestar la importància de ressaltar la figura de J.S.Elcano com a gran marí espanyol i la seua proesa, de la innovació que per al comerç mundial va suposar la consecució de tal assoliment nàutic. De la Pont va manifestar “la importància econòmica de l’empresa i que durant l’esdeveniment es divulgue la importància global que va tindre aquest fet marí, comparable a fites del món com l’arribada de l’home a la Lluna”. Després de l’acte, el contraalmirall va signar en el llibre d’Honor del RCN la Palma.

La CEACNA és una associació patronal nacional que engloba a sis associacions autonòmiques de clubs nàutics: Canàries, Balears, Andalusia, Galícia, C.Valenciana i R.Murcia. La conformen 152 clubs nàutics que representen a més de 200.000 persones i que gestionen 15.000 amarres. Més informació en www.ceacna.com