Calpe alça el teló a les proves autonòmiques de Vela Lleugera amb les flotes Laser, 420 i 29er com a protagonistes

Calpe alça el teló a les proves autonòmiques de Vela Lleugera amb les flotes Laser, 420 i 29er com a protagonistes

El Real Club Nàutic de Calp acull aquest cap de setmana, 28 i 29 de setembre, la primera prova de la temporada puntuable per al rànquing Autonòmic de la FVCV per a les classes Laser (4.7, Radial i Standard), 420 i 29er. Una cita que, a més dels al·licients propis, serà decisiva per a conformar l’equip territorial que competirà en poc més d’una setmana en el Nacional de Laser Radial, campionat que se celebrarà entre els dies 8 al 12 d’octubre en aigües del Mar Menor, en La Manga (San Javier).

Una de les grans novetats en aigües calpines serà la classe 29er, que després d’uns anys ‘parada’ en la Comunitat Valenciana ha tornat forta i per a quedar-se. Els sis vaixells de la Comunitat estan presents, entre els quals destaquen els vigents campions de la Copa d’Espanya 2019 de fa poc més d’un mes a Santander, amb el tàndem ‘Quicorras’ Urios i Filippo Benetti, tots dos del RCN de València.

Fins a altres dues tripulacions del club de la capital del Túria competiran a Calp: Victoria Espí i Betlem Torro i Daniela Senís i Obdulia Fernández. Al costat d’ells tripulacions mixtes, amb Nicolás Merti (CN Xàbia) i Joaquín Roselló (RCN Torrevieja) i Sergi Soler i Stijn Gast (RCN Calp). El club seu també presenta el seu propi equip amb la parella de dones format per Sara i Isabel Momplet.

Quant als Laser 4.7, les més nombrosa amb prop de 50 barco, estaran els millors de la Comunitat, molts d’ells s’estrenen en la classe després del seu pas per l’Optimist, cas de Mar Wandosell del RCN Torrevieja; Claudia Adán de CN Santa Pola; Rosario de Tomás (RCN València) i Pablo Coll del RCN Calpe, entre molts altres. També figuren uns altres que ja estan consagrats, cas de Mariano Cebrián (CN Benidorm) o Lucia de Tomás i Marco Altarriba, tots dos del RCN València; Ana Clavero i Saphia Joy, del RCN Calpe. Cal destacar que en ser open la cita calpina compta amb diversos regatistas de Balears.

Els Laser Radial, també open, estan presents regatistas d’Astúries, Comunitat de Madrid i els representants de la Comunitat Valenciana. Molt de nivell i molt en joc per als de casa que buscaran el bitllet per a anar a La Manga, per competir en el Nacional de la Classe, i en aquesta línia estaran les millors féminas, destacant la recent proclamada subcampiona del Món en Laser 4.7, Lara Sabine (RCN Calp) que debuta a casa en Radial, a més d’Ángela Andugar, Marta Peñarrubia i Sheila Martínez, del CN Campello; Ascen Roca (RCN Torrevvieja), mentre que en xics les opcions de podi passen pels valencians Isidro Codoñer i Carlos Sánchez, tots dos del RCN València, entre altres.

En Laser Standard cinc seran les bases a Calp. Gonzalo Suárez i Michel Majón del CN Altea; Javier Muñoz i Juan José Barceló, de Marina Sailing Club i José Vicente Gutiérrez del RCR d’Alacant.

Per davant dues jornades de competició, amb un total de 6 proves completades. L’eixida a la primera prova del dia en la jornada de dissabte s’ha establit a les 12.00 hores, mentre que el diumenge està prevista per a les 11.00 hores, excepte canvi.

MÁS INFORMACIÓN DE LA REGATA