Antonio López, nou campió de la Copa d’Espanya d’Optimist

Antonio López, nou campió de la Copa d’Espanya d’Optimist

L’aigües gaditanes de El Puerto de Santa María van acollir entre els dies 15 al 18 de maig la Copa d’Espanya d’Optimist. Una cita organitzada pel CN Puertot Sherry, sent la segona prova per a obtindre un bitllet per a l’equip nacional i, en aquesta línia, també va suposar un èxit per a la vela de la Comunitat Valenciana.

Antonio López (RCN Torrevieja) va estar quasi perfecte en les tres jornades de competició, desenvolupades sota unes molt bones condicions de vent que van permetre completar les nou previstes. López no va tindre un bon començament, sobretot en les dues últimes proves en la jornada de dijous. En els dos següents va mostrar un gran nivell i una bona regularitat amb parcials de 2-4-1 el divendres i de 9-1-3 en l’última, dissabte 18. Això li va permetre pujar pel cap alt alt del podi aconseguint el títol nacional en la categoria SUB16, concloent segon en la general i aconseguint així el bitllet per a formar part de l’equip nacional en l’Europeu de la classe a França.

Però aquest no ha sigut l’únic gran èxit esPuertoiu en terres andaluses, sinó que a més va haver-hi altres regatistas de la Federació de Vela de la Comunitat Valenciana que van brillar amb llum pròpia en Puerto Sherry.

En aquest sentit destaca la segona plaça aconseguida pel valencià Carlos Espí (RCN València) en categoria SUB13. Espí va ser tot el contrari de López, amb una bona arrencada i en les últimes jornades va anar diluint-se, però mantenint-se ferma per a defensar aqueix segon lloc en la categoria.

No cal descartar la treballada i meritòria quarta plaça aconseguida per la torrevejense Adriana Castro (RNC Torrevieja) en SUB16. La torrevejense, malgrat no aconseguir parcials rellevants en les noves proves, sí que va saber ser constant i molt regular. Aquesta conjugació va propiciar aqueixa meritòria quarta plaça enfront de rivals molt forts entre elles la bicampiona del món i que repetia triomf en la Copa.

L’èxit de la vela de la FVCV, i excepte canvis d’última, es va tancar en Mateo Codoñer (RCN València), 11é en el grup SUB16, qui ha aconseguit aqueix bitllet per a estar al costat de López i la resta de l’equip nacional, per al campionat d’Europa de la classe que es disputarà a França.

RESULTATS